PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

27.06.2012.

Redefinirati moguće - na Kilimandžaro bez obje noge

Popeti Kilimandžaro nije ništa spektakularno. Uspjeh je, ali tisuće ljudi to uradi svake godine. Ali ovo što je uradio Spencer West nije uradio nitko

 

kilimandjaro

Ovaj trideset jednu godinu star kanađanin, kojemu su kao petogodišnjem djetetu, zbog bolesti amputirane obje noge, usponom koji je trajao 7 dana, popeo je 5895 metara visok najviši vrh Afrike u akciji naziva „Redefinirati moguće"

Kad je bio beba, liječnici su nam rekli da nikada neće učiniti mnogo sa svojim životom - rekla je  njegova majka – te da treba prihvatit se aktivnosti kao što su čitanje i pisanje.

Ovo je njegov šesti posjet Keniji, gdje volontira u raznim projektima, a i ovim usponom prikupljao je novce za pomoć projektu Free The Children

Iako uspon na Kilimandžaro ne zahtjeva tehnčiko znanje i iskustvo, visina i nedostatak kisika također može predstavljati potencijalni rizik. Spencer se naučio hodati na rukama i na taj način je svladao veći dio puta, preko 80 posto, a dio koristeći se svojim  invalidskim kolicima i uz pomoć svojih dvaju najboljih prijatelja i suradnika, David Johnsona i Alex Meersa.

Moment kad smo ugledali vrh bio je nevjerojatan. Gledali smo okolo, ja David i Alex i shvatili da smo nakon sedam napornih dana nemilosrdnog penjanja, nakon skoro 6000 metara naše krvi, znoja i suza uspjeli. Bili smo na vrhu, a znak s nazivom  se činio kao fatamorgana.  Bili smo na vrhu planine koju  sam svijetu obećao popeti. Krvavi prsti i plikovi vrijedili su toga. Gledao sam dečke, moja dva prijatelja koji su sanjali ovaj ludi san sa mnom i ostvarili ga - izjavio je Spencer.

Ovim usponom prikupio je novac za Free The Children održivu inicijativu za vodu u Keniji.Autor: Anamarija Marović,
portal www.adventure-sport.net