PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

27.07.2014.

Masaža – provjerena terapija liječenja

Masaža je najstariji oblik liječenja, putem kojeg se preko kože djeluje na mišićni, živčani i limfni sistem. Dođite u Eko selo – Eco Futura i provjerite sami!

 

masaza

Definicija


Masažu je moguće definisati kao primjenu sistemske manipulacije mekih tkiva u terapijske svrhe.

Masaža je najstariji oblik liječenja, a izvodi se ručno ili pomoću aparata. Preko kože djeluje na mišićni, živčani i limfni sistem.

Riječ masaža dolazi od lat. riječi "massare", što znaći gnječiti.

Djelotvornost


Masaža može predstavljati osnovnu terapiju ili biti nadopuna drugim terapijama kod određenih smetnji.

Indicirana je kod bolova u leđima, probavnih smetnji, glavobolje, depresije, stresa, anksioznosti.

Sigurno je djelotvorna kod kontraktura ( ograničene gibljivosti zgloba), mišićnih atrofija, tendinitisa ( upale tetiva), distorzija, mišićnih istegnuća, iščašenja.

Blagotvorna je kod problema sa disanjem. Melem je kod glavobolja i migrena. Pruža pomoć onima koji pate od problema s crikulacijom, grčeva, edema zglobova, teških nogu, te ublažava sve vrste reumatskih tegoba.

Masaža opušta anksziozne, nervozne osobe, osobe sklone stresu, pomaže osobi da bolje prihvati svoje vlastito tijelo, pomaže pri smanjenju naslaga masnoća, te pomaže da se osjećamo jači i čvršći.

Masaža se može kombinovati sa termoterapijom, svjetlosnom terapijom, hidroterapijom, elektroterapijom i kinezioterapijom.

Eko selo - Eco FuturaEko selo leži na udaljenosti od 12 km od starog dijela Sarajeva, na području Hreše.

Smješteno je u prekrasnom ambijentu netaknute prirode, bogate raznovrsnom florom i faunom. Izrazito čisti zrak i voda imaju ljekovita svojstva jer nema industrijskih objekata koji bi remetili prirodne pogodnosti ovog područja.

U eko selu imat ćete mogućnost rekreacije i zabave na odlično uređenim sportskim terenima za mini fudbal, košarku, odbojku u pijesku, mini golf i bočanje. Tu je i mogućnost iznajmljivanja brdskih bicikala koje možete voziti na izvrsnim prirodnim stazama u blizini sela!

U sklopu ovog kompleksa je maštovito uređen dječiji zabavni park.

Masaža

Poznato je da masaža pospješuje cirkulaciju krvi, vodi povećanju broja crvenih krvnih zrnaca, ubrzava izbacivanje toksina i poboljšava tonus mišića – što su samo neke od dobrobiti masaže na fizičkom nivou, a ima ih mnogo više.

Zato je ovo idealno mjesto za potpuno uživanje jer u ovom eko selu imate mogućnost svakodnevne masaže, za potpuno opuštanje, a koju vam pruža stručno i ljubazno osoblje.