PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

25.05.2014.

Limun dijeta za mršanje i detoksikaciju

Dijeta sa limunom je jedan od najboljih načina da vašem tijelu vratite vitalnost, da ojačate imunitet i da očistite tijelo od toksina. Standardna verzija limun dijete obično traje pet do sedam dana, a idealno trajanje dijete je 10 dana.

 

limun

Blagodati limuna


Limun je jedan od najzdravijih i najdjelotvornijih pročišćivača organizma, i nakon zimskih dana će vam vratiti energiju, vitalnost i vitku liniju. Teška i masna hrana je najčešći razlog za usporavanje rada metabolozma, što uzrokuje umor, promjene u raspoloženju i debljanje.

Detoksikacija limunom, odnosno čišćenje organizma nije teško za tijelo, kao što su neki drugi načini za detoksikaciju koji se baziraju samo na jednoj namirnici.

Dijeta sa limunom je jedan od najboljih načina da vašem tijelu vratite vitalnost, da ojačate imunitet i da očistite tijelo od toksina.


Program dijete


Limun-dijeta smišljena je prije svega za detoksikaciju. To je program čišćenja organizma koji zahtijeva samo unos limunade napravljene od sljedećih sastojaka: limun, čisti javorov sirup, aleva paprika i voda u periodu od najmanje deset dana.

Zbog minimalnog energetskog unosa (limun i javorov sirup) neminovno dolazi do brzog gubitka kilograma, zbog čega se program počeo primjenjivati kao dijeta za mršavljenje.

Limun dijetom može da se skine do deset kilograma za samo dvije nedjelje. Sve zavisi od metabolizma vašeg organizma i koliko se pridržavate jelovnika. Glavni princip djelovanja dijete kreirane u SAD-u je limun koji otežava stvaranje novih i pomaže rastvaranje postojećih masti. Iako je veoma kiseo, limun smiruje želučanu kiselinu i glad i ne šteti želucu.

Standardna verzija limun dijete obično traje pet do sedam dana, a idealno trajanje dijete je 10 dana. Dulja dijeta od ove (10 do 14 dana) donijet će još bolje rezultate, ali se njena provedba ne preporučuje bez nadzora liječnika.


Dijeta poznatihLimun dijeta jedna je od najpoznatijih dijeta, tj. tretmana pročišćavanja u Hollywoodu.

Zvijezde, kao npr. Beyonce koristile su je da brzo dođu u formu za potrebe snimanja filmova i svečane dodjele nagrada kada redovne dijete nisu dale rezultata.

Postala je najpoznatiji program detoksifikacije organizma samo temeljem preporuke od usta do usta.