PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

23.06.2014.

Liječenje hidrogimnastikom

Terapija toplom vodom i razgibavanjem u bazenu odlična je kod razvijanja motoričkih sposobnosti. Idealna je i za prevenciju od bolesti a možete je isprobati u Klubu Vodenih Sportova „BIMBA"!

 

hidrogimnastika

Šta je hidrogimnastika?


Već nam je odavno poznato da plivanje pomaže kod razvoja tijela i zdravlja cijelog našeg organizma. Iz tog se mišljenja razvila nova vrsta sporta, odnosno kombinacija plivanja i gimnastike nazvana hidrogimnastika. Kao sport nije vrlo popularna, ali je odlična rekreacija za sve uzraste, bez obzira na spol.

Terapija toplom vodom i razgibavanjem u bazenu odlična je kod razvijanja motoričkih sposobnosti.

Vježbe se izvode pod stručnim nadzorom fizioterapeuta kako ne bi došlo do komplikacija, utapanja i sličnih problema.

Sami pokreti u vodi puno su lakši pa je to vrsta gimnastike za bolesne ljude ili one koji nemaju kondiciju.

Djelovanje


Hidrogimnastika je za razliku od ostalih, sport namijenjen upravo onima koji nemaju mogućnosti poput ostalih, bile da su one određene nekim ozbiljnijim bolestima ili samo manjim zdravstvenim problemima.

Hidrogimnastika je idealna u prevenciji bolesti današnjice- djeluje pozitivno na respiratorni, kardiovaskularni i živčani sistem - poboljšava se disanje i izdržljivost, dovodi do pojave vazodilatacije (proširenja krvih žila), srčani mišić bolje se opskrbljuje krvlju i poboljšava se cirkulacija čitavog organizma te se poboljšava psihičko i emotivno stanje i smanjuje stres i napetost.

Klub Vodenih Sportova „BIMBA"


Klub Vodenih Sportova „BIMBA" Sarajevo registrovan je 2010.  Formirali su ga mladi profesori sporta i tjelesnog odgoja sa idejom da, plivanje kao bazični sport nađe put do najmlađih.

Treneri KVS "BIMBA" posjeduju višegodišnjie iskustvo u sportskoj praksi, odnosno u radu sa mlađim uzrastima djece, omladinom i odraslim osobama.

Klub nudi  školu plivanja za najmlađe uz pedagoški i stručan rad, hidrokorektivnu gimnastiku gdje u klubu pružaju mogućnost i savjetovanja, programiranja treninga (individualnog trenažnog procesa za djecu koja imaju određene zdravstvene poteškoće i slične aktivnosti).

Ciljevi kluba


Ciljevi Kluba vodenih sportova „BIMBA" je organizovanje škola plivanja u cilju smanjenja broja neplivača, organizovanje takmičenja u svrhu razvijanja morala, zdrave ličnosti i takmičarskog duga, ekspanzija sportova na vodi, korektivna gimnastika koja je idealna prevencija bolesti današnjice, koja smanjuje stres, napetost i poboljšava psihićko i emotivno stanje čovjeka, organizovanje sportskih manifestacija, promovisanje sportske rekreacije u prirodi, organizovanje seminara na temu zdravog načina življenja, razvoj socijalizacije kod djece..