PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

09.06.2014.

Les Mills – fitness program svjetskih vježbača

Licencirani treneri ovog popularnog svjetskog sistema vježbanja rade i u Bosni i Hercegovini. Posjetite fitness centar „Body Zone" u Sarajevu i probajte nešto novo!

 

les_mills

Inovacija u sistemima vježbanja


Les Mills potiče sa Novog Zelanda a začetnik ove priče je Les Mills, novozelandski atletičar, sudionik četiri Olimpijskih igara, te njegova žena Collen i djeca Phillip i Donna.

Njihova misija je stvoriti „fitter planet". Svaki dan svojim vježbačima postavljaju izazov da sve ostalo što se dešava ostane po strani, i da se na jedan sat izgube u jednom od najpopularnijih svjetskih grupnih fitness vježbi.

Les Mills funkcionira na principu modula koji traje tri mjeseca. Vježbe Les Mills osmislili su vodeći stručnjaci iz područja sporta, fitnessa, medicine i plesa.

Stalne promjene vježbi i stalan razvoj novih oblika vježbanja daju vježbama Les Mills potrebnu dozu dinamike i zabave.

Princip treninga


Postoje četiri Les Mills programa: bodyattack, bodypump, bodybalance i bodycombat.

BodyAttack su kardio vježbe visokog intenziteta inspirisane sportom za povećanje izdržljivosti i snage.

BodyPump oblikuje, jača i definira tijelo. Osnovno sredstvo vježbanja su utezi uz mnogo ponavljanja.

BodyCombat čini snažan set vježbi koji se temelji na borilačkim vještinama. Trening sadrži nabolje iz karatea, boksa, tai chi-a, muay thai-a i taekwondo-a.

BodyBalance su set vježbi iz pilatesa, joge i tai chi-a. Kontrolisano disanje, koncentracija i pažljivo osmišljene vježbe istezanja, pokreta i poza uz muziku dovode tijelo u stanje harmonije i ravnoteže.

Program je osmišljen tako da odgovara svima, unutar treninga postoji puno opcija i izazova koji vježbač bira ovisno o svojim mogućnostima.

Les Mills trening u  fitness centru „Body Zone"


"Body Zone" je sveobuhvatan fitness centar iz Sarajeva, centar zdravog načina življenja koji je sa svojom temeljitošću, dosljednošću i izvrsnošću primjer uslužnosti i brige o klijentu.

Osnovni cilj postojanja ovog centra je pružiti klijentu osoban pristup prateći njegov napredak, motivirajući i usmjeravajući ga prema dobrostanju, opuštenosti i većoj životnoj energiji.

"Body Zone" fitness centar je licencirani klub za Les Mills fitness programe.

To  je mjesto okupljanja svih istinskih pobornika aktivnog života, pozitivne energije i relaksacije kroz zabavu, bili oni profesionalci ili rekreativci.

Ovaj centar nudi jedinstvene Les Mills programe (Body Attack i Body Combat), TRX Suspension program, Zumbu, te programe treninga snage.
 
Svaka koreografija ovog programa je provjerena i testirana u periodu od dva mjeseca tako da je sigurnost prilikom vježbanja povećana na maximum a rizik od povreda svedena na minimum.