PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

29.04.2013.

Karate klub Kumite ponovo pravi dobre rezultate

U subotu 27.04.2013.g. predstavnici Karate kluba „Kumite" iz Zenice su učestvovali na karate turniru „Pale-2013" u organizaciji Karate kluba „Romanija". Na ovom takmičenju međunarodnog karaktera učešće je uzelo 30 klubova iz BiH i regije sa 660 takmičara što je pokazatelj izuzetno jake konkurencije.

 

karate_klub_kumite_pale_2013

Takmičenje se odvijalo po WKC pravilima što je za naš klub novi sistem takmičenja i jedno novo iskustvo.


Karate klub „Kumite" je predstavljalo troje takmičara Amila Ismić, Hamza Husaković i Edi Malkoč koji su imali odlične nastupe i u veoma jakoj konkureniciji ostvarili odlične rezultate.


Hamza Husaković je nastupio u samo jednoj discipini, Kate pojedinačno, u kojoj je pored brojnih odličnih takmičara osvojio prvo mjesto i zlatnu medalju. Iako je nastupio pred sasvim nepoznatim sudijama koje su po prvi put vidjeli njegov kvalitet, te pored odličnih konkurenata zasluženo osvojio najsjajnije odličje.


Amila Ismić je nastupila u disciplinama Kate pojedinačno u kojoj je takođe pored veoma brojne i kvalitetne konkurencije osvojila prvo mjesto i zlatnu medalju, i Borbe pojedinačno u kojoj je osvojila odlično treće mjesto i bronzanu medalju. Naša Amila se po prvi put takmičila u slobodnim borbam, ali to nije poljuljalo njeno dosadašnje iskustvo i kvalitet njenog karatea čemu svjedoči njen plasman.


Naš Edi Malkoč je imao nastup u disciplini Kate pojedinačno gdje se plasirao u finale. U finalu je zauzeo odlično peto mjesto koje za nas predstavlja zadovoljavajući plasaman jer je naš predstavnik u konkurenciji imao veoma kvalitetne i iskusne protivnike. Edi je dao sve od sebe, a treneri su više nego zadovoljni njegovim rezultatom.


I pored sasvim drugog sistema takmičenja, drugih sudijskih pravila, naši odabranici su se odlično prilagodili i pokazali da mogu izbaciti iz konkurencije i najkvalitetnije takmičare WKC saveza. Ovo je pokazatelj jednog velikog iskustva i predanog rada i zalaganja, kako takmičara tako i njihovih trenera.


Fotografije sa ovog događaja se nalaze ovdje.
Takmičari našeg kluba nastavljaju sa pripremama za predstojeća domaća i međunarodna takmičenja koja su nam u planu i programu za 2013.g., a uskoro će u klubu biti organizovan upis novih članova za sve uzraste.