PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

08.04.2013.

Karate kluba „Kumite“ Zenica: Uspjesi u Sloveniji

U nedjelju 07. aprila 2013.g. održano je Međunarodno prvenstvo „Pokal mesta Tolmin" u Sloveniji na kojem je nastupilo preko 300 takmičara iz nekoliko država. 

 

novosti_kumite_slovenija_2013


Na ovom takmičenju nastupila je i Reprezentacija BiH u čijem sastavu i pet repretentativaca iz Karate kluba „Kumite" Zenica: Amila Ismić, Naida Huseinspahić, Nudžejma Ismić, Hamza Husaković i Edi Malkoč prevođeni trenerom Huseinspahić Elvirom. Internacionalni sudija Fahrudin Muratović je predstavljao naš klub i Reprezentaciju BiH učestvujući na ovom takmičenju kao jedan od sudija.
I pored veoma jake konkurencije u katama i borbama naši takmičari su zabilježili još jedan odličan nastup na međunarodnoj karate sceni. Svi naši predstavnici su u svojim uzrasnim kategorijama osvojili odličja:

Hamza Husaković zlatna medalja u katama i zlatna medalja u borbama
Edi Malkoč zlatna medalja u katama i bronzana medalja u borbama
Nudžejma Ismić zlatna medalja u katama i srebrena medalja u borbama
Naida Huseinspahić srebrena medalja u katama i bronzana medalja u borbama
Amila Ismić bronzana medalja u borbama
Ovi rezultati naših takmičara su činili ukupan skor koji je na ovom takmičenju napravila Reprezentacija BiH. Sa najviše osvojenih medalja, posebno zlatnih, Reprezentacija BiH je proglašena za najuspješniju ekipu ovog takmičenja zbog čega smo osvojili 1. mjesto i pobjednički pehar.

Više fotografija sa ovog događaja možete pogledati na našem fb profilu

Naredno prvenstvo za koje će se naši takmičari spremati je Otvoreno prvenstvo u tradicionalnom karateu „Kumite-2013" koje se održava 20.04.2013.g. u sportskoj dvorani Bilimišće u Zenici. Takođe, naši reprezentativci nastavljaju pripreme za Europsko prvenstvo koje se u maju održava u Italiji.