PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

14.07.2014.

Kardio trening na trakama za trčanje

Trčanje (hodanje) na traci se preporučuje svima, s tim da se opterećenje određuje naspram kondicije osobe koja trenira. Ova vrsta kardio treninga dostupna je u „Avalon Sports and Health Clubu"!

 

traka

Kako radi?


Ova sprava ima neprekidnu traku i električni motor koji je pokreće, prenosom koji se može regulisati prema željama osobe koja koristi traku.

Brzina pomjeranja trake može biti od sporog hoda do brzog trčanja. Kontrola brzine je obično kompjuterski regulisana, a mogući su i programi koji postepeno povećavaju brzinu trake, prema potrebama trkača.

Skuplji modeli traka imaju i mogućnost tilta, dakle podizanja prednjeg kraja koji simulira nagib, pa imate utisak da trčite uzbrdo.

Ispred sebe imate displej koji vam pokazuje osnovne parametre treninga (brzina i vrijeme trčanja) i vitalne statistike, poput pulsa i  utoršenih kalorija.

Zašto se preporučuje?


Trčanje (hodanje) na traci se u principu preporučuje svima, s tim da se opterećenje određuje naspram kondicije osobe koja trenira.

Pozitivno utiče na razvoj kardiovaskularnog sistema dovodeći do velike potrošnje energije i sagorijevanja masnih naslaga, snižava krvni tlak, razinu kolesterola, i ubrzava cirkulaciju, pojačava djelovanje antioksidanata koji neutraliziraju djelovanje slobodnih radikala.

Točnije, u srčani mišić i mozak dolazi više kisika i hranjivih tvari čime se jača srce. Tako ojačan srčani mišić štedljivo troši kisik i lakše obavlja teži rad.

„Avalon Sports and Health Club"


Ova vrsta kardio treninga dostupna je u „Avalon Sports and Health Clubu". U pitanju  je uzbudljiva, potpuno nova fitness destinacija u Sarajevu. Na preko 1200 m2 prostora u Alta Shopping Centru, „Avalon" je najmoderniji fitness prostor u Sarajevu.

Najnovija inovativna oprema kompanije Matrix, jednog od vodećih svjetskih proizvođača opreme za fitness, pružiće vam ugodu koju do sada niste mogli doživjeti u Sarajevu.

Interaktivne konzole (kontrolne ploče) na svakom komadu kardio opreme, posebno su prilagođene korisniku, sa opcijama koje mu omogućavaju da uživa u gledanju omiljenog televizijskog kanala, kreće se u pejzažu ili prati svoje performanse na digitalnoj stazi.

"Avalon" uz pomoć Power Systems-a, također nudi dodatnu opremu koja prati najnovije svjetske fitness trendove. TRX Suspension trening, utezi, elastične vrpce (resistance bands) te specijalizirana sportska oprema za dostizanje kondicije i brzine, omogućavaju „Avalonu" da bude prvi i pruži svojim članovima najbolju moguću uslugu.