PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

30.04.2012.

Karate klub Kumite na trenersko-sudijskom seminaru Prof. Dr Vladimira Jorge 9. DAN‏

U subotu i nedjelju 28. i 29. aprila 2012.g. treneri i sudije Karate kluba „Kumite"  Elvir Huseinspahić, Fahrudin Muratović i Irma Fetić učestvovali su na edukativnom trenersko – sudijskom seminaru koji je održan u Visokom.

 

karate_kumite_seminar

Seminar je održan u organizaciji Tradicionalne karate – do asocijacije BiH, a predvodio ga je Prof. Dr Vladimir Jorga 9. DAN, inače stariji brat osnivača Svjetske tradicionalne Fudokan – Shotokan federacije Prof. Dr Ilije Jorge 10. DAN. Obzirom da je g. Jorga i doktor medicine, naši treneri su se pored edukacije o takmičarskim, trenerskim i sudijskim pravilima, edukovali i o efektima vježbanja tradicionalnog karatea u medicinskom pogledu , načinu usmjeravanja snage prilikom izvođenja udarca, raspoređivanju tjelesne energije prilikom vježbanja i takmičenja, te o još mnogo zanimljivih tema koje kombinuju karate i medicinu.

Uspješno završeni seminar je u nekoliko segmenata usavršio stručni kadara Karate kluba „Kumite" koji će kroz naredni trenažni program svoje takmičare prilagoditi vježbanju koje na najpozitivniji način djeluje na njihov razvoj, zdravstveno stanje, i sl., kako bi se pored izgradnje vrhunskog sportiste naši članovi kroz vježbanje karatea izgrađivali na najbolji način i u medicinskom i zdravstvenom pogledu koji je u ovom klubu bitniji od takmičarskih rezultata. Galeriju slika sa ovog seminara pogledajte na ovom linku:
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.317752411626269.69796.100001745383160&type=3

U narednom periodu Karate klub „Kumite" će vršiti upis novih članova u tri grupe interesantne za sve uzraste. Naši sugrađani svih uzrasta se mogu prijaviti u Karate školu, dok se samo odrasli mogu prijaviti u Školu samoodbrane prilagođenu našoj svakodnevnici i odbrani od sve prisutnijih napada raznim oružjima i oruđima. Tae-Bo grupa je rezervisana samo za djevojke i žene. Naš karate klub je jedini koji daje porodične popuste od 25%, kao i popust za djecu šehida i RVI od 50%, a pored svega toga imamo i On-line treninge koji su pokazali odlične rezultate kod naših takmičara. Prijave na e-mail: karateklubkumite@gmail.com ili na broj mobitela 062-644-830      .

Pored navedenih aktivnosti naši reprezentativci bi trebali, u skladu sa finansijskim mogućnostima, nastupiti na Europskom prvenstvu koje se ove godine u mjesecu maju održava u Poljskoj.