PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

24.08.2014.

Kakva su vaša jutra?

Ulazite u novi dan sa tromim buđenjem, ispijanjem kafe, a možda čak i cigaretom? Promijenite to i kreirajte zdravu jutarnju rutinu i dan će vam biti bolji a tijelo zdravije!

 

jutro

Važnost rutine


Stručnjaci tvrde da bi svi ljudi treblo da imaju ustanovljenu jutarnju rutinu tokom cijelog života kako bi sebi olakšali te prve minute. Mnogi ipak, imaju haotična jutra, baš zato što nemaju dobro osmišljenu rutinu.

Ulazite u novi dan sa tromim buđenjem, ispijanjem kafe, a možda čak i cigaretom? Ako je tako, mogli biste sami sebi da skratite život, a osim toga, smanjit ćete sreću i energičnost.

Vrijeme je da usvojite nove navike.

Poznato je da vam dan počinje onako kako se probudite. Počnite da praktikujete sljedeće stvari i vaša jutra i vaši dani postat će mnogo lakši.

Kreirajte dobru rutinu


Čim ustanete, otvorite sve prozore u stanu, glavu izbacite napolje, duboko udahnite i izdahnite i tako deset minuta. Ako uspijete da ujutro razvijete pozitivan stav, tokom dana ćete biti otporniji na negativnu energiju koja će sigurno naići.

Rasporedite svoje vrijeme racionalno,  jer mnogi nisu zaista svjesni koliko im treba vremena treba da obave određene stvari ujutru. Većina misli da im treba mnogo manje vremena za neke stvari, a onda se desi da zakasne.

Tijelo je posle spavanja tromo i svaki nagli pokret mogao bi da napravi probleme. Da se to ne bi dogodilo, poslije jutarnje higijene, obavezno uradite vježbe istezanja.

Ako odradite vježbu ujutru pre nego što vas sustignu obaveze, napravili ste dobar posao. Vježba pojačava lučenje hormona sreće, pomaže vam da se razgibate i svježi započnete dan.

Poslije vježbanja, uđite u kadu pod tuš i neizmjenično se istuširajte toplom i hladnom vodom. To će pokrenuti vašu cirkulaciju, a vas će u potpunosti razbuditi.

Doručkujte prije kafe! To je dobra podloga za cijeli dan.