PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

04.02.2014.

Izliječite se vodom!

Terapija vodom ima pozitivan učinak na čovjeka i magičnu moć liječenja bolesti. Pijte vodu na prazan želudac kako biste bili zdravi

 

voda_za_zdravlje

Nadoknadite tekućinu


Konzumiranje obične pitke vode je pravi način pročišćivanja ljudskog tijela. Voda izlazi iz tijela procesom disanja, znojenja, mokrenja... Da bi tijelo dobro funkcionisalo potrebno je nadoknađivati svu tu tekućinu. Terapija vodom ima pozitivan učinak na čovjeka i magičnu moć u liječenju bolesti.

U Japanu je navika piti vodu odmah nakon buđenja. I naučni testovi su također uvidjeli prednosti te tehnike. Liječenje vodom daje rezultate za ozbiljne bolesti kao i za nove vrste oboljenja.

Ova metoda priznata je kao efikasna za liječenje slijedećih bolesti: glavobolja, bolova u tijelu, srčani sustav, artritis, brzi otkucaji srca, epilepsija, masnoća u krvi, bronhitis, astma, TBC, meningitis, bolesti bubrega i mokraćnih organa, povraćanje, gastritis, dijareja, hemoroidi, dijabetes, zatvor, sve bolesti očiju, bolesti maternice, rak i menstrualani poremećaji, bolesti uha, grla i nosa.


Metoda liječenja


Čim se probudite ujutro, prije nego operete zube, popijte 4 x 160 ml (640ml) čaša vode. Nakon toga, operite zube i usnu šupljinu i nemojte jesti ni piti ništa narednih 45 minuta. Nakon 45 minuta možete mormalno jesti i piti.
Kada ste završili doručak nemojte jesti ili piti ništa narednih dva sata.

Oni koji su stari ili bolesni i ne mogu popiti četiri čaše vode odmah na početku (dok se ne priviknu) mogu početi tako da popiju odjednom koliko mogu, a onda svakim danom povećavati količinu vode dok ne dosegnu te četiri čaše vode.

Ova metoda izliječit će bolesne, a zdravi će uživati još veće zdravlje.


Koliko je potrebno?Da bi se u potpunosti izliječile određene bolesti potrebno se strogo pridržavati navedenog metoda određeno vrijeme, tvrde naučnici. U vezi s tim donosimo informacije koliko je dugo potrebno prakticirati ovaj metod  za koju bolest.

Visoki krvni pritisak - 30 dana
Gastritis - 10 dana
Dijabetes - 30 dana
Zatvor - 10 dana
Rak - 180 dana
TBC - 90 dana

Oni koji imaju artritis, ovu metodu liječenja mogu provoditi samo tri dana u prvoj sedmici, a od druge pa nadalje, dnevno. Ovo liječenje nema popratnih efekata, osim što ćete češće mokriti.

Osim toga, važno je napomenuti da je nakon jela preporučljivo umjesto hladnu piti isključivo toplu vodu jer hladna voda će zbiti masnoće koje ste upravo konzumirali odnosno usporiti probavu. Kada takve tvorevine reagiraju s kiselinom, slome se i crijeva ih apsorbiraju brže nego krutu hranu. To će izbrazdati crijeva (oštetiti crijevne resice) i uskoro će uzrokovati debljinu i bolest.

Životna praksa


Dobro bi bilo da ovo uzmemo za dnevnu praksu tokom cijelog života, a ne samo dok liječimo bolest. Pijte vodu i ostanite aktivni. To predstavlja garanciju zdravog i dugog života.