PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

03.06.2015.

Insanity trening – program sa maksimalnim rezultatima!

Insanity je vjerovatno najteži oblik treninga temeljen na kardiovaskularnim vježbama. To je program koji dovodi do strašnih transformacija tijela u samo 60 dana!

 

insanity

Šta je to Insanity program?


Insanity trening je program koji je osmislio Shaun T bivši plesač na televiziji i u pozorištu. To je program koji dovodi do strašnih transformacija tijela u samo 60 dana. Nisu potrebni nikakvi rekviziti nego se izvodi  vlastitim tijelom a vježbanje traje 60 minuta.

Insanity se od drugih programa vježbanja razlikuje po tome što koristi metodu koja se naziva „Maksimalni Intervalni Trening". Kroz nju se provode duži periodi visoko intenzivnog rada koji se izmjenjuju sa kraćim periodima pauze.

Cilj je raditi do maksimalnog kapaciteta na način da se napravi najveći mogući broj ponavljanja koji neko može. U osnovi, duže vježbate na visokom tempu, a manje se odmarate.

Insanity je vjerovatno najteži oblik treninga temeljen na kardiovaskularnim vežbama. To je trening za cijelo tijelo koji za otpor koristi samo tjelesnu težinu.

Od čega se sastoji?


Insanity je toliko zahtjevan da ćete na samom početku, već kod zagrijavanja, vjerovatno osjetiti poteškoće u održavanju ritma.

Ovaj trening se može raditi u udobnosti sopstvenog doma, jedino je važno usavršiti izvođenje svih vježbi kako učinak ne bi bio suprotan od željenog.

Uživaćete u visokom intenzitetu svakog treninga i brzim izmjenjivanjem pokreta, što ne ostavlja puno vremena za razmišljanje. Sve vježbe se izvode u više varijacija, stoga trening u svakom trenutku ostaje zanimljiv i izazov za sve mišićne grupe.

Svaki ovaj trening se sastoji od kombinacije aerobnih i anaerobnih intervala. Rezultat je sagorjevanje do 1000 kalorija unutar jednog sata.

Insanity djeluje "agresivno" na organizam i tijelo mijenjajući ga od prvog dana. Osim uočljivih tjelesnih promjena, poboljšava Vam se i rad srca, tlak i ostale tjelesne funkcije.

Kome je namjenjen?


Ovi treninzi su jako intenzivni i osmišljeni za osobe koje već imaju dobru fizičku kondiciju i mogu izdržati visok intenzitet vežbanja.

Nije prilagođen osobama koje pate od kardiovaskularnih bolesti, gojaznosti ili dijabetesa.

Nije za osobe koje žele da povećaju procenat mišićne mase jer ne sadrži podizanje tereta. Postoji ograničena količina vježbi snage koje koriste samo težinu tijela, kao što su razne varijacije čučnjeva ili sklekova.

Ne odustajte!


Insanity program vježbanja je svakako preporučljiv i dobar jer ćete kroz ovaj program na najbrži mogući način topiti masno tkivo! Ako vam je program "preagresivan” nemojte odustati!

Dajte sebi par mjeseci "zagrijavanja” i pripremanja tijela za ovakav agresivni pristup vježbanju koji uistinu djeluje vrlo pozitivno.