PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

23.04.2014.

Hibridni bicikl je vozilo budućnosti

U pitanju je inteligentni sistem koji spaja snagu ljudskog pedaliranja sa snagom električne baterije. Predstavljaju sintezu planinskih i trkačkih bicikala. Predviđeni su prije svega za vožnju gradom.

 

hibridni_bicikl

Novi način vožnje


Bicikl može biti odlično prevozno sredstvo jer omogućava jednostavnije kretanje kroz sve veće gradske gužve. S obzirom da su ceste sve zakrčenije a auta je sve više i sve su skuplji, bicikli se nameću kao najbolji način transporta te najjednostavniji način simultane brige za vlastito tijelo i naš planet.

Samim tim, vožnja ovim prevoznom sredstvom čini svijet boljim mjestom za život. Mnogo je razloga koji bi mogli opravdati ovu činjenicu - od brige za vlastito zdravlje, brojne avanture, mnogo zabave na svježem zraku i slično.
 
U vezi s tim vam predstavljamo novi način vožnje.

Šta je hibridni bicikl?

Mogućnosti


Hibrid nije električni bicikl, to je bicikl koji pruža zadovoljstvo i mogućnost prelaska većih udaljenosti, u kraćem vremenu i s manje napora. To je inteligentni sistem koji spaja snagu ljudskog pedaliranja sa snagom električne baterije.

Hibridni bicikli predstavljaju sintezu planinskih i trkačkih bicikala. Ponašaju se dobro u težim uslovima u prirodi a dovoljno su lagani i brzi kao trkački bicikli.

Neki ljudi se žele voziti uzbrdo bez prevelike muke, neki žele stići na posao bez znojenja - hibridni bicikl njihove želje pretvara u realnost.

Dovoljno je da jednom probate hibridni bicikl kako bi shvatili jedinstveno iskustvo vožnje korištenjem ove tehnologije.

Dobar su izbor za vožnju gradom, a nude postojanost, brzinu i udobnost.

Po čemu se razlikuju?


Takav bicikl ima jednake ili slične veličine točkova što pridonosi udobnosti, a još su i nešto širi i radijalniji tako da možete voziti i po ne asfaltiranom terenu ali malo manje agresivno nego što možete sa mount-bikeom.

I cijeli okvir je slične veličine cestovnom biciklu, znači niže težište što pridonosi stabilnosti, a uspravni položaj biciklista je isto tako puno udobniji za duže vožnje, znači bez bolova u vratu i leđima.

Naravno još jedna bitna stvar je da na hibridni bicikl možete puno lakše montirat dodatnu opremu, od nosača tereta, bisaga, blatobrana dok na nekim cestovnim biciklima tako nešto uopće nije moguće.