PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

22.07.2014.

Doba badmintona – vi određujete pravila!

Kao garanciju odličnog provoda i vrhunske sportske aktivnosti, badminton može igrati svako i bilo gdje! Izaberite badminton sekciju Rekreacije.ba!

 

badminton

Razonoda za vas!


Badminton je olimpijski, takmičarski sport te jedan od najpopularnijih vidova rekreacije u svijetu.

Ovaj tehnički zahtjevan sport pogodan je za igranje i zabavu gdje god da se nalazite, u dvorani sa mrežom ili na otvorenom u prirodi gdje pravila i nisu strogo određena.

Zabavan i zanimljiv sport garancija je odličnog provoda koji će uz to donijeti korist i vašem fizičkom zdravlju, s obzirom da badminton od vas zahtjeva veliku izdržljivost i zalaganje, kao i snagu i brzinu.

Za one koji ne znaju pravila..


Ovaj sport se igra reketom, a učestvuju dva pojedinca ili dva para. Igrači igraju na svojoj strani pravougaonog terena podijeljenog mrežom po sredini.

Igrači reketom udaraju badmintonsku lopticu tako da pređe mrežu i padne u suprotnu polovicu terena, a s ciljem da je protivnik ne uspije vratiti.

Loptica se smije udariti samo jednom prije nego što se uputi preko mreže. Poen počinje servisom jedne od strana, a završava kad loptica dodirne tlo.

Protivničke strane tako naizmjence izmjenjuju udarce. Jedna strana osvaja poen ako je loptica pala u označeni dio protivnikovog terena, dotakla bilo koji dio protivnikova tijela ili opreme, ili ako protivnik uputi lopticu izvan označenog terena.

Pravo mjesto za početak!


Od brojnih ponuda rekreacije i sportova, mi vam preporučujemo upravo ovu! Potrošite svoje vrijeme na pravi način uz badminton sa Rekreacijom.ba.

Badminton sekcija "Udruženja - klub sporta i rekreacije za sve" je idealno mjesto za druženje uz zabavu, kao i fizičku aktivnost i unapređenje vašeg zdravlja na kalitetan način.

Trenutni termini su u Petoj (Dobrinjskoj) gimnaziji na Dobrinji, srijedom u 21:00 i nedjeljom u 18:00 sati.

Visina članarine prilađena je svima, dok su vam reketi i loptice obezbjeđeni.

Osim toga, u ponudi je popust za porodične članarine, kao i bračne drugove.