PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

30.01.2014.

Dobar povod za put: Za vikend - Dani zime na Kozari

Na Mrakovici će u subotu, 1. februara, početi dvodnevna manifestacija "Dani zime na Kozari”, koju osmi put organizuje Turistička organizacija grada Prijedora. Obezbjeđen ne direktan online prenos, kuvano vino i tombola, a svi učesnici u gastro takmičenju dobiće po 100 KM za nabavku namirnica.

 

kozara_dani_ski


Pokrovitelji "Dana zime na Kozari 2014″ su grad Prijedor, Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske i Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Republike Srpske.

Direktor ove organizacije Amira Ganić rekla je novinarima da će u subotu biti održan planinarski marš na ruti Lamovita-Lisina-Mrakovica, u kojem će učestvovati članovi Kluba ekstremnih sportova "Albatros” Prijedor uz podršku planinara iz Banjaluke.

Gosp. Ganić je navela da je manifestacija "Dani zime na Kozari” regionalnog karaktera i da sadrži i sportska takmičenja gradova i opština u zimskim igrama, gastro takmičenje turističko-ugostiteljskih škola i izviđačkih odreda u pripremanju kotlića, kao zabavni program.

Ona je dodala da je ova manifestacija prilika za omasovljavanje posjete planini Kozari u zimskom periodu, kako sa područja Prijedora, tako i ostalih lokalnih zajednica koje gravitiraju ovoj planini, promociju i zaštitu Kozare, podizanje ekološke svijesti stanovništva i skijanja.

"Ukoliko dozvole vremenski uslovi, a oni su trenutno idealni, na skijaškoj stazi na Mrakovici biće održan i ski-kup čiji je organizator Planinarsko skijaško društvo `LJubijski rudar` iz Prijedora”, rekla je Ganićeva na današnjoj konferenciji za novinare.

"Svečano otvaranje centralne manifestacije zakazano je za nedjelju, 2. februara, u 11.00 časova i do sada je prijavljeno 10 gastro i sedam sportskih ekipa. Za sve posjetioce je obezbijeđen besplatan prevoz tako da očekujemo dolazak 13 autobusa iz Prijedora, ali i susjednih opština”, rekla je Ganićeva.

Obezbjeđen ne direktan online prenos, kuvano vino i tombola, a svi učesnici u gastro takmičenju dobiće po 100 KM za nabavku namirnica. Najboljem kuvaru pripašće kotlić kao nagrada, dok će prva tri mjesta u sportskim takmičenjima dobiti novčane nagrade od 100, 150 i 250 KM”.

Organizatori manifestacije su, osim Turističke organizacija Prijedor, i grad Prijedor, a saorganizatori Turistička organizacija opštine Kozarska Dubica, opštine Gradiška i Oštra Luka i Nacionalni park "Kozara”.