PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

20.04.2015.

Brdski biciklizam – vrijeme za polazak!

Vožnja posebnim, terenskim biciklom brdskim prirodnim predjelima popularna je i kod nas! "Turistički centar Neron"  iz Bihaća nudi idealne uslove za ovu vrstu rekreacije!

 

brdski_biciklizam1

Brdski biciklizam


Ljeto je idealno doba za vožnju biciklom. Ako uz to prelazimo i neobične, prirodne predjele ugođaj je potpun.

Naziv "brdski biciklizam" ili "montibajking"  odnosi se na svaku vožnju naročito dizajniranim terenskim biciklom izvan izgrađenih prometnih pravaca.

To se najprije odnosi na brdske i šumske puteljke, ali i na urbana područja gdje god se zahtijeva vještina terenske vožnje (npr. niz stepenice, u parkovima).

Popularnost i efikasnost


Popularnost ove relativno mlade grane biciklizma u neprestanom je porastu, a sam brdski bicikl, zbog svoje udobnosti i praktičnog dizajna, sve više iz svakodnevne upotrebe istiskuje druge vrste bicikala.

Brdski biciklizam je veoma uzbudljiv sport kojim se može baviti svaka osoba koja zna voziti bicikl.

On se veoma razlikuje od običnog biciklizma jer uključuje teške izazove i neke vještine koje se ne koriste u biciklizmu po normalnim terenima.

Svladavanje osnovnih vještina brdskog biciklizma, prije odlaska na zahtjevne terene, veoma je važno za vašu sigurnost ali i samouvjerenost i užitak.

Turistički centar "Neron"  


Rekreativni kapaciteti Turističkog centra „Neron" su mnogobrojni: rafting, ribolov, biciklizam, planinarenje..

Ovo je mjesto sa mnogobrojnim mogućnostima zabave i odmora. U širokom spektru ponuda je i biciklizam. Vožnja bicikla je istovremeno zabava, rekreacija i sjajan način vježbanja.  

Za sve ljubitelje biciklizma Turistički centar "Neron" nudi bicikle sa kojima možete da se vozite po obližnjim terenima uz Užljebić, ili po obližnjim šumskim stazama ili unskim putevima.

Centar se nalazi na samoj obali rijeke Une u pitomom krajoliku Lohova udaljenom 10-ak km od Bihaća prema destinaciji graničnog prelaza Užljebić.Ostale ponude


Ova lokacija je još jedan pokazatelj zbog čega je Una kraljica među rijekama.

Nezaobilazan roštilj, unska kapljica i specijaliteti bosansko-hercegovačke kuhinje. Noćno druženje uz logorsku vatru i strune gitare garantuju da će vaš boravak biti nezaboravan.

Ono što je specifično jeste ponuda organizacije vjenčanja u prirodnom okruženju.

Kamp centar "Neron"  ima idealno riješen sistem opskrbljivanja sa električnom energijom kao i označenim parcelama za kamper vozila, prikolice i šatore.

Jedinstven krajolik, odlična plaža u neposrednoj blizini su razlog zašto je kamp "Neron" mjesto za vaš savršen odmor.
 
Riječna plaža se prostire na mirnom dijelu rijeke Une te je pogodna za sunčanje, kupanje, ronjenje ali i za vožnju unskom lađom i kajacima.