PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

13.11.2014.

Bokwa – Osvježenje u svijetu fitnessa!

Ovaj kardio trening spaja elemente afričkog plesa, capoeire, kickboxinga i plesnih koraka iscrtavanjem znakova!  Ako se krećete i znate slova i brojeve, Bokwa je za Vas!

 

bokwa_fitness

Nova vrsta vježbanja!


Nakon Zumbe i programa Tae Boa pojavio se i novi vid rekreacije - Bokwa koji predstavlja pravi vid osvježenja u svijeta vježbanja i rekreacije!

Bokwa fitness program je priznat od nekoliko najvećih svjetskih Fitness organizacija kao što su ACE, AFFA, NASM , REPS.

Kreator novog programa grupnog vežbanja je Paul Mavi iz Afrike, koji već dugo živi i radi u Los Anđelesu, gde je držao fitness programe sa dodacima koraka iz rodne zemlje i Kwaito plesa.

Tako je 2000.god. osmislio i zaštitio naziv Bokwa, koji se sastoji iz DVA dijela: BO = lagano boksovanje i KWA = od tradicionalnog Kwaito afričkog plesa.

Šta je bokwa?


Bokwa  je intenzivan kardio trening koji kombinuje elemente afričkog plesa, capoeire, kickboxinga i plesnih koraka. Bokwa  je jedinstven i drugačiji program od ostalih plesnih fitnessa jer svojim pokretima ispisujemo slova i brojke po podu, što je čini jednostavnom i pristupačnom metodom treninga za svakog.

Bokwa prije svega integrira tradicionalni afrički ples s elementima boksa.

Energična pop muzika uz koju se pleše veoma je poticajna i naprosto poziva na ples, a mnogi polaznici tvrde kako nakon treninga nisu ni svjesni da su zapravo odradili intenzivan kardio trening.


Pisati zna svako!


Iako na prvi pogled izgleda kao da izvodimo zahtjevne plesne korake, Bokwa je upravo suprotno! Namjenjena je svima onima koji misle da ne znaju plesati!

Bokwa koraci mogu da se izvode na različitim nivoima i drugačijim intenzitetom i težinom, zato se na jednom času mogu naći i početnici, kao i oni koji žele da se odvaže i probaju novi fitness program.

Bokwa funkcioniše prema znakovima. Ovaj program nema koreaografije i svaki čas se zasniva na slikanju simbola svojim rukama i nogama. Jednostavno kao što pišemo slova i brojke na papiru tako ih ocrtavamo i po podu.

Ovaj program je jedinstven i po tome što kada jednom naučite karakteristike plesa, znat ćete ih uvijek i bilo gdje da odete na ovakav trening, znat ćete tačno šta radite.

Prednost je i to što ga mogu pratiti i osobe oštećenog sluha, baš zbog korištenja znakovnog jezika, jer time vježbač unaprijed zna šta treba da radi.


Efekti vježbe!


Dokazano je da u jednom satu Bokwe trošimo do 1200 kcal, što ju čini efektnim programom mršavljenja i skidanja potkožnog masnog tkiva.

Poboljšava kardiovaskularnu, respiratornu i mišićnu izdržljivost, cirkulaciju, fleksibilnost, agilnost, koordinaciju, definiše i oblikuje mišiće.

Poslije treninga osjećat ćete se oslobođeno od stresa i veselo.

Ako se krećete i znate slova i brojeve, Bokwa je za Vas!