PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

07.03.2014.

Ima mnogo imena, ali mi ćemo ga zvati Biciklić

Bicikl bez pedala, Ride-a-bike, Like-a-bike, Bicikl-guralica, sve su to nazivi koji se koriste za ovo jednostavno, zabavno i vrlo korisno biciklo za djecu. Ovaj revolucionarni proizvod, nagrađivan je kao najbolji bicikl za učenje vožnje. 

 

novosti_biciklic_2


Ako svom djetetu planirate kupiti prvo biciklo, obavezno odaberite Biciklić!

Biciklić je dječji bicikl osmišljen za brz i pravilan razvoj djetetovih psiho-motoričkih sposobnosti. 

Pomoću Biciklića dijete brže savladava izazove vezane za kretanje i održavanje ravnoteže. Koncepcija Biciklića je stvorena i osmišljena za djecu od 2 do 10 godina u namjeri da im pomogne i omogući brzo savladavanje održavanja ravnoteže i stjecanje sigurnosti u vožnji bicikla. Koristeći vlastite noge za istovremeno održavanje ravnoteže, kretanje i zaustavljanje, djeca vrlo brzo nauče voziti bicikl bez padova, ogrebotina i bez frustracija zbog neuspjeha, za razliku od učenja vožnje na klasičnom biciklu s pedalama i pomoćnim kotačima. 

U roku od nekoliko dana vaše će dijete samostalno upravljati Biciklićem i steći potpunu sigurnost u slobodnoj vožnji.

Jednostavan dizajn, bez pedala, djeca pokreću odupiranjem nogama o tlo, a vlastite noge im služe i za uspostavljanje ravnoteže. Na vrlo zanimljiv i zdrav način, Biciklić pomaže djeci da usvoje vještine koordinacije, ravnoteže i spretnosti. Značajna je i prednost pri prelasku, tj. učenju vožnje konvencionalnog bicikla, jer će dijete vrlo brzo savladati i tehniku vožnje "normalnog" bicikla.
 
Ovaj bicikl je također prikladan za djecu i mlade s posebnim potrebama jer, vozeći ga, dijete od vrlo rane dobi pri kretanju koristi obje noge i ruke, te tako na prirodan način potiče razvoj mozga i pridonosi usavršavanju krupne motorike, koordinacije, ravnoteže i spretnosti. Preporučuje se i mladima (do 70kg) koji imaju poteškoća s okretanjem pedala na standardnom biciklu. S Biciklićem i oni mogu uživati u vožnji na dva kotača.

Biciklići se izrađuju u raznim varijantama. Postoje čak i drveni, što privlači pažnju ekološki osvještenih roditelja. 

PREDNOSTI Biciklića:
 
- Veoma brzo, lagano i sigurno učenje vožnje bicikla
- Brz i siguran razvoj psiho-motoričkih vještina djeteta
- Budi kod djeteta osjećaj slobode i samostalnosti
- Pomaže djetetu da u ranoj dobi razvije vještinu svladavanja novih vještina
- Veoma je siguran i lagan za upotrebu
- Olakšava roditeljima zadatak učenja djeteta vožnje biciklom
- Čini dijete sretnijim, jačim, stabilnijim i svjesnijim svojih mogućnosti