PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

19.06.2014.

Dokaz da je BADMINTON šansa za BH sport

Prva zlatna medalja na jednom velikom međunarodnom badminton turniru za mlađe uzraste „Serbian Youth International NOVI SAD 2014". Uz naše sportske gene i sistematičan rad Badminton saveza BiH, možemo vrlo brzo prestići svijet.
 

 

badminton-prva-medalja

 
U konkurenciji predstavnika 9 zemalja mlade članice BK"Banja Luka" Anđela Božić i Isidora Pekez su se u kategoriji ženskog dubla, igračice do 11 godina starosti, domogle najviše stepenice na pobjedničkom postolju i donijele prve zlatne badminton medalje sa nekog značajnog takmičenja za naš klub ali i BiH badminton u cjelini.
 
Put do osvajanja zlatnih odličja je bi težak, u 3 od 4 odigrana meča Anđela i Isidora su odigrale po tri gema što govori o snazi njihovih protivnica. Naše igračice su pokazale snagu karaktera i čvrstinu sportskog duha vraćajući se u mečeve i nakon izgubljenih gemova.
 
Talentovane igračice BK"Banja Luka" rušile su redom protivnice, prvo srbijansko- rumunska kombinacija Vig/Soare (21-7 21-23 21-14), zatim srbijansko-moldavski par Bogdanov/Cunev (21-7 21-12), potom je pala moldavska kombinacija Apostaliuc/Gyinga (10-21 21-17 18-21) i na kraju predstavnice Srbije Lončar/Slamarski (21-17 20-22 21-13)!
 
Ovaj uspješan nastup je upotpunjen i sa dvije bronzane medalje, Anđele Božić i Danijela Savića u singlu za igrače do 11 godina starosti.
 
I drugi članovi naše male ekspedicije su imali zapažene nastupe, Ksenija Marinković i Ana Đurašinović su bile na pragu polufinala u dublu u kategoriji U-15, Dajan Popović je odigrala solidno u jakoj konkurenciji, a i član BK”Prijedor” Mladen Teić je bio u prilici da upotpuni svoje iskustvo u mečevima sa odličnim protivnicima.
 
Velike zasluge za ovaj uspjeh ima Saša Popović koji je predvodio ovaj pobjednički tim.

POSEBNE ZASLUGE ZA OVAJ USPJEH IMA "NESTROPETROL” BEZ ČIJE PODRŠKE OVAJ NASTUP NE BI BIO MOGUĆ. VELIKA ZAHVALNOST NAŠIM PARTNERIMA KOJI SU SE NA OVAJ NAČIN UKLJUČILI U STVARANJE ISTORIJE OVOG LIJEPOG I ATRAKTIVNOG SPORTA NA TERITORIJI BiH!