PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

08.02.2015.

Sarajevo badminton – Idealno mjesto za vaše mališane!

Uzrast za početak treniranja nije važan. "Udruženje - klub sporta i rekreacije za sve" jedino je mjesto u Sarajevu gdje djeca mogu trenirati zajedno sa svojim roditeljima! Badminton, kao Olimpijski sport, vrlo je popularan u svijetu. 

 

badminton_djeca

Zdravlje na prvom mjestu


Iako većina ljudi smatra badminton čistom zabavom, mnogi od njih ustvari ne znaju kako je u pitanju ozbiljan sport koji itekako doprinosi zdravlju.

Reket s kojim se igra, je veoma lagan i neće imati negativan efekat na razvoj djeteta.
Prilikom badminton treninga, u akciji su sve grupe mišića, a posebno noge, potom leđa te mišići trbušnog i ramenog pojasa.

Puls srca radi preko 180 otkucaja u minuti a pluća rade snagom koji badminton stavlja u sam vrh potrošnje kisika među tzv. suhim sportovima - iznad nogometa, rukometa ili hrvanja.

Zato je badminton pravi sport prvenstveno za djecu! Posjetite i Facebook stranicu kluba.


 

Vrijeme za početak


Uzrast za početak treniranja nije presudan. Idealno bi bilo da dijete koje počinje da trenira ima pet ili šest godina. Kao početnik, može da bude i starije, pa čak i da dođe sa roditeljima, željnim da nauče osnove ovog sporta.

Prvo je potrebno upoznati dijete sa lopticom i reketom. Zatim se uče pojedinačni pokreti, svaki udarac ponovi po nekoliko puta, uči osnovna kretanja. A onda se polako ti elementi sklapaju u cjelinu. 


Vremenom, pokreti se usavršavaju, uče se nove stvari, ispravljaju greške...

Kada razviju osjećaj za reket i lopticu, djeca uče pravilno držanje reketa, odnosno dva osnovna hvata - forhend i bekhend grip. To je značajno za dalje učenje tehnike (udaraca).

Na početku, najmlađi se zbog uzrasta, pažnje i fizičkih predispozicija, posebno u uzrastu od pet godina pa do polaska u školu, uključuju u sistem treninga jednom sedmično po sat vremena. 

Mjesto za početak
Ako želite da vaši mališani na vrijeme krenu sa pravim sportskim aktivnostima koje će unaprijediti njihovo zdravlje Badminton sekcija Udruženja - klub sporta i rekreacije za sve, idealno je mjesto.

Kroz "Udruženje - klub sporta i rekreacije za sve" u Petoj (Dobrinjskoj) gimnaziji na Dobrinji, nedjeljom u 16:30 i 18:00 sati održavaju se druženja uz badminton!

Mališani, kao i roditelji i svi prijatelji su dobrodošli!

Kontakt: +387 61 225 845; +387 61 200 422