PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

26.04.2017.

Završen je međunarodni badminton turnir za igrače rekreativce -Banja Luka Open 2017

U subotu 22.04.2017. godine BK"Banja Luka" je uspješno organizovao još jedno izdanje tradicionalnog badminton turnira za igrače rekreativce "Banja Luka Open 2017".

 

bl_open_17


Turnir, koji je ove godine bio dio službenog programa obilježavanja Dana Grada Banja Luke, je okupio 55 igrača koji su u 9 različitih kategorija odigrali 165 mečeva na 6 terena u odličnim uslovima koje pruža sportska dvorana "Farma Sport Sport".
 
Pod dirigentskom palicom Nerisa Ramića koji je odlično upravljao dešavanjima na terenu turnir se odvijao u opuštenoj atmosferi i u skladu sa zacrtanim rasporedom.

Igrači iz Austrije, Slovenije, Hrvatske, Ukrajine i Bosne i Hercegovine su u muškom i ženskom singlu, muškom i ženskom dublu, te u mješovitim parovima su bez prekida 12 sati uživali u njima omiljenom sportu dajući sve nabolje od sebe na terenu.

Tokom odvijanja turnira turnir je posjetio i predstavnik grada Ognjen Golić da bi pružio podršku organizatorima i uvjerio se da se turnir odvija prema predviđanjima.
 
Iako se radi o rekreativnom turniru koji promoviše aktivan život i aktivno bavljenje sportom i rezultati nisu u prvom planu ipak svima onima koji se popnu na postolje srce malo jače zakuca.
 
Evo osvajača odličja:

MUŠKI SINGL (A)

1. Goran Hummel (Hrvatska)
2. Lukas Hefling (Austija)
3. Miroslav Kočić (BiH)
3. Bruno Bart (Hrvatska)

Goran Hummel je odbranio titulu osvojenu prošle godine a finalni meč je obilježilo to što su akteri bili ubjedljivo najviši učesnik turnira i ubjedljivo najmlađi učesnik. Ipak je meč bio u velikoj mjeri ravnopravan a mladi austrijanac je pokazao ima veliki potencijal i lijepu budućnost u ovom sportu.
 
MUŠKI SINGL (B)

1. Filip Ban (Hrvatska
2. Zlatko Veber (Hrvatska)
3. Dajan Canjuga (Hrvatska)
 
MUŠKI SINGL (C)

1. Zoran Ješić (BiH)
2. Ismar Zgonić (BiH
3. Saša Jakovljević (BiH)
 
ŽENSKI SINGL
 
1. Suzana Gumbas (Hrvatska)
2. Milica Kos (BiH)
3. Tana Badič (Austrija)
 
MUŠKI DUBLOVI (A)

1. Miroslav Kočić/Marko Kočić (BiH)
2. Filip Ban/Goran Hummel (Hrvatska)
3. Tine Albreht/Luka Stjelja (Slovenija)
 
MUŠKI DUBL (C)
 
1. Dejan Canjuga/Mario Milešić (Hrvatska)
2. Luka Brzica/Josip Ivanković (BiH)
3. Damir Šilec/Damir Vrbanec (Hrvatska)

ŽENSKI DUBL (A)
 
1. Tana Badić/Johanna Wittig (Austrija)
2. Ivana Mikinac/Nuša Pavlović (Hrvatska/Slovenija)
3. Jelena Gruban/Milica Kos (BiH)

MJEŠOVITI DUBL (A)
 
1. Tine Albreht/Ivana Mikinac (Slovenija/Hrvatska)
2. Miroslav Kočić /Jelena Gruban (BiH)
3. Marko Kočić /Tina Badić (BiH/ Austrija)

MJEŠOVITI PAROVI (C)
 
1. Oleksandr Fomenko /Natalia Fomenko (Ukrajina)
2. Luka Brzica /Marijana Češkić (BiH)
3. Nikola Paponja/ Mateja Galić (BiH)


Tako je još jedan "Banja Luka Open" uspješno završio svoju misiju promovisanja našeg grada, rekreativnog badmintona, prijateljstva i saradnje među zaljubljenicima u ovaj lijepi sport koji svojim ponašanjem i stavom pružaju otpor silnoj negativnoj energiji koja se širi prostorima dražava u regiji.
 
BK"BANJA LUKA"  zahvaljuje svim dragim gostima što su svojim učešćem na turniru doprinjeli obilježavanju Dana Grada Banja Luke. Svojim stavom, ponašanjem i međusobnim odnosom badmintonaši iz regije su uveliko na tragu onih težnji koje su imali i oslobodioci grada.