PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

12.08.2014.

Uspješno održan IV auto rally - Vožnja spretnosti SANA 2014.

Jučer je na poligonu benzinske pumpe Prodist u Sanskom Mostu, održana vožnja spretnosti, koja se boduje za šampionat Bosne i Hercegovine. 

 

novosti_Sana_2014


Ovogodišnji poligon je bio dosta zahtjevan što je obradovalo mnoge majstore za volanom, ali i otkrilo sanski nedostatak, a to je manjak veće asfaltne površine, koja bi bila adekvatnija za ovu disciplinu.

Atraktivna postavka prvaka iz Jajca oduševila je publiku

Sportski pozdrav svima koji su dali svoj doprinos i uljepšali ovogodišnje izdanje takmičenja u Ocjenskoj vožnji spretnosti "Vožnja spretnosti SANA 2014", koje se boduje za šampionat BiH. Posebno hvala vjernim prijateljima i iskrenim kolegama, koji su nam bili velika podrška i pomoć pri realizaciji ovog sportskog susreta. Premoreni ali ipak sretni, želimo da svim takmičarima uputimo iskrene čestitke. Kako se moglo i očekivati, atraktivna postavka prvaka iz Jajca, oduševila je sve prisutne. Voljeli bismo da je odaziv takmičara bio nešto veći, ali obzirom na stanje u cijeloj državi, zahvalni smo i na gotovo 20 takmičara, koji su dali sve od sebe da svojim vještinama, u oba ispita spretnosti, oduševe sve prisutne, ali i postignu sjajne rezultate. Žao nam je što takmičari iz ZAK 1946 iz Zenice nisu bili u prilici da ove godine budu dio sanskog izdanja ovog značajnog takmičenja. Upućujemo ispred kolega i našeg tima, tople pozdrave i što skoriji povratak na bh auto sport scenu, na OVS šampionat. Čestitke na korektnom sportskom druženju i promociji bezbjednosti u saobraćaju, upućujemo kako takmičarima, tako i posebnim gostima i sponzorima, ali i našem timu, koji je dobio pojačanje te postigao čak i neočekivane rezultate. Naime, u prvoj klasi na treće mjesto plasirao se naš takmičar Falmadino Hodžić.

Rezultati takmičenja "Vožnja spretnosti SANA 2014":

Klasa I: 1. Alija Karabašić SAK "Komotin" 2. Armin Ganibegović AK "Jajce" 3. Falmadino Hodžić AMK70

Klasa II 1. Ivica Malić SAK "Komotin" 2. Merim Julardzija EMM Jajce

3. Nada Dželilović EMM Jajce Klasa III: 1. Mesud Krpo EMM Jajce 2. Tarik Fazlić AMK "Ilijaš"

3. Davor Sikima SAK "Komotin" Klasa IV 1. Zlatan Dželilović EMM Jajce 2. Muamer Julardžija EMM Jajce 3. Salko Mujo Dzuranovic SAK Komotin Plasman žena: Nada Dželilović EMM Jajce Plasman invalida: Sejfo Muhić TUZAMK Plasman klubova: 1. EMM 68 2. SAK "Komotin" 65 3. AMK Ilijaš 30 Plasman ekipa sponzora: 1. GP Komotin I 65 2. EMM I 61 3. BP Hasanal 30 Srdačne čestitke svim takmičarima i puno uspjeha u nastavku šampionata.