PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

20.11.2017.

U subotu počinje veliki međunarodni badminton turnir Sarajevo Open 2017

5. Međunarodni badminton turnir "Sarajevo Open 2017"., održat će se 25.11.2017. u Sportskom centru Skenderija. 

 

sa_bad_2017


Organizator takmičenja je Udruženje-Klub sporta i rekreacije za sve, a takmičenje su pomogli Ministarstvo kulture i sporta KS, te društveno odgovorne kompanije: SYS Company d.o.o, ITC King, Podrum Begić, Capitalia d.o.o. i Triptih d.o.o.

Na Turniru je prijavljeno 200 takmičara iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Bosna i Hercegovine, Danske i Ukrajine. 

Takmičenje će se održati na 12 terena i očekujemo da će se za 12 sati, koliko će turnir trajati, odigrati preko 400 mečeva.


Regionalna ADA badminton liga


Alps-Danube-Adria  Badminton League (ADA League) je novoformirana badminton asocijacija koja ima za cilj povezivanje i zbližavanje ljudi, amatera, rekreativaca iz regiona. ADA League se sastoji od turnira koji se održavaju u gradovima: Beograd, Ljubljana, Sarajevo, Zagreb, Varaždin, Brežice i Opatija.

Sekcija Udruženja "Sarajevo badminton", već drugu godinu, uključena u asocijaciju ADA (Alps - Danube - Adria). „Sarajevo Badminton" već nekoliko godina vrijedno promoviše badminton kao Olimpijski sport i drugi najpopularniji sport na sijetu. Ovaj sport bez sumnje predstavlja najbrže rastući sport u svijetu isključivo zbog činjenice da se istim mogu baviti svi od 7-77 godina starosti, svih polova, socijalnih grupa i vještina. Naš klub je prije tri godine brojao 10-15 članova dok danas okupljanmo više od 100 aktivnih članova a na svakom treningu se pojavi oko 30-40 članova. Posebno smo ponosni na našu školu badmintona za djecu, koja je najbrže rastući segment naših aktivnosti.