PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

08.03.2015.

U Zavidovićima održana manifestacija - Sport je IN

U organizaciji Ženskog rukometnog kluba "Krivaja”, Univerzalne škole sporta "Lider”, i uz pokroviteljstvo Mikrokreditne fondacije "Lider”, u gradskoj dvorani u Zavidovićima, organiziran je cjelodnevni  sportsko - zabavni program za djecu i mlade pod nazivom „Lider i prijatelji - Sport je IN". 

 

zavidovici_sport_je_in

                                                
U otvorenom programu sudjelovalo je preko 200 djece sa područje općina Zavidovići, Žepče, Maglaj i Doboj, koji su sudjelovali na turnirskim takmičenjima u malom nogometu, odbojci i rukometu, a sudjelovale su i mladi timovi Odbojkaškog kluba "Don Bosco” iz Žepča, Odbojkaškog kluba "Maglaj” i Ženskog rukometnog kluba "Doboj” iz Doboja.

"Bio je to zabavan dan za sve nas, prepun druženja i odličnog raspoloženja. Naš partner fondacija Lider već nekoliko godina podržava rad našeg kluba, i drago nam je da su naš sportski kolektiv prepoznali uspješnog partnera. Posebno nam je zadovoljstvo što smo danas bili dobri domaćini našim prijateljima iz Doboja, Maglaja i Žepča”, istakla je Mirela Bašić, predsjednica ŽRK "Krivaja”."Uvijek se rado odazovemo pozivu i naše takmičarke istinski uživaju u prijateljskim susretima mladih”, rekao nam je  Bruno Marić, trener ekipe "Don Bosco” iz Žepča.

Organizacija manifestacije „Lider i prijatelji - Sport je IN" na najbolji način je pokazala kako bi se trebala odvijati saradnja uspješnjih privrednih organizacija sa sportskim organizacijama i udruženjima. Treba istaći da aktivnosti na potpori sportskih organizacija MKF LIDER provodi već duži niz godina, i ova fondacija je izuzetan primjer finansijske institucije koja u svom radu poštuje principe društveno odgovornog poslovanja i veliku pažnju posvećuje razvoju zajednice u svim segmentima.

 

U zabavnom dijelu programa nastupala je plesna grupa udruženja "Mašta” iz Zavidovića, čije su male članice svojim nastupima oduševile mnogobrojnu publiku.