PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

15.09.2014.

Svi razlozi zašto izabrati badminton kao rekreaciju

Badminton sa Rekreacijom.ba je ZA ljude koji kvalitetno troše svoje vrijeme. ZA sve one koji vole sport, ali isto tako i vole da se smiju, stvaraju nova prijateljstva, pročavrljaju sa neki interesantnim, ostanu u kondiciji... 

 

rekreacija_badminton

Badminton je rekreacija, gdje nije važno da li znaš igrati. Vaši novi prijatelji, tokom termina, će vas učiti tehniku igre. Ovo vam je sjajan način da „pobjegnete" od svojih svakodnevnih obaveza. Ne treba vam oprema, mi imamo rekete i loptice. Odlična igra za sve uzraste, za sve veličine, za sve kategorije...

Svi oni koji se rekreativno bave badmintonom imaju mogućnost da se kroz naš klub i BSBiH uključe u rekreativna takmičenja na nivou BiH i međunarodnom nivou, ova takmičenja su prilika za sjajno druženje, ostvarivanje novih prijateljskih i poslovnih veza.

Dođite... Zašto da ne, povedite i prijatelja/cu sa sobom. 
Povedite cijelu porodicu... Za sve ima mjesta i vremena, za sve je obezbjeđen sadržaj.


Rekreacija je organizovana u Sarajevu, na Dobrinji. Najbolja sportska sala u gradu, sa 8 terena. Sportska sala Pete (Dobrinjske) gimnazije.


Pristupačna članarina, obezbjeđeni reketi i loptice. Stručno vođena rekreacija.

Porodične članarine sa popustima. Popusti za bračne drugove, braću, sestre. Škola badmintona...

Za ostalu badminton ponudu klubova, posjetite kategoriju Tenis i srodno, te odaberite badminton.

KONTAKT:
TEL: 387 61 225 845, 387 61 200 422, MAIL: badminton@rekreacija.ba

Da li je teško naučiti igati BADMINTON?

Prvi časovi služe za upoznavanje sa lopticom i reketom. Zatim se uče pojedinačni pokreti, svaki udarac ponovi se po nekoliko puta, uči se osnovna kretanja... A onda se polako ti elementi sklapaju u cjelinu. 
Na treninzima badmintona učenici/ce će se osposobiti za samostalnu igru usvajanjem osnovnih elemenata: forhend – udarac ispod ruke i iznad glave, bekend - udarac ispod ruke i iznad glave, servis kratki i dugački, i na kraju smeč.

Sport nije lijek za sve društvene probleme ali može značajno pomoći da krenemo u pozitivnom smjeru.
Ovaj specijalizovani projekat nastoji podići razinu svijesti, tako da vrijednosti sporta i rekreacije budu bolje prepoznati, prihvaćeni i cijenjeni.

Cilj projekta je promocija badmintona kao Olimpijskog sporta, te ponuda sasvim novog izaova, koji će imati utjecaja i na samu kulturu života, koja danas pretpostavlja i kvalitetno organizovano slobodno vrijeme, pri čemu kvalitetan sadržaj sportske rekreacije ima istaknuto mjesto.