PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

17.10.2016.

Realizovan događaj -Igre bez granica- u okviru projekta Univerzalna škola za djecu bez roditeljskog

Udruženje se bavi humanitarnim radom, edukacijom i pružanjem pomoći djeci raznih ranjivih kategorija u tom cilju a u skladu sa našim programskim radom za 2016 godinu implementirali smo projekat Univerzalna škola za djecu bez roditeljskog staranja.

 

djeca_bez_roditelja


Igre bez granica

Udruženje  ''Univerzalna škola'' Sarajevo uspješno je implementirao događaja ''Igre bez granica'' u okviru projekta Univerzalna škola za djecu bez roditeljskog staranja koji je pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva kulture i sporta, Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke i Dr. Rashida Al-Matwia.Udruženje ''Univerzalna škola'' Sarajevo je organizovala završni događaj ''Igre bez granica'' zabavno takmičarskog karaktera za djecu bez roditeljskog staranja i djecu s poteškoćama u razvoju u Kantonu Sarajevo.
Na događaju ''Igre bez granica'' učestvovalo je oko 50 djece a njih 20 se direktno takmičilo u takmičarskom programu. Svi takmičari su dobili medalje a ekipe su dobile pehare za prvo i drugo mjesto. Pored ovog takmičenja na događaju su bile tri radionice: Radionica za izradu nakita, radionica za crtanje i kreativna radionica. Djeci su upriličena mnoga iznenađenja: samo oni najbolji su dobili nakit koji su djeca na radinicama sama izrađivala, svi su dobili majicu projekta i diplome o učešću u projektu, svi su dobili igračke/školski pribor i slatkiše koje su sami sebi birali putem dvije kutije iznenađenja: 1. X BOX (kutija želja i potreba), SWEET BOX (kutija slatkiša). Direktor Udruženja ''Univerzalna škola'', Mr. Irfan Garić je nakon otvaranja događaja, zahvalio se prisutnim donatorima i prijateljima koji podržavaju rad uduženja. Prije svega direktoru Doma za djecu bez roditeljskog staranja Sarajevo, gospodinu Saudinu Đurđeviću, gospođi Nadiji Bandić (predstavnici Federalnog Ministarstva obrazovanja i nauke) i gospodinu Goranu Luliću (predstavniku Federalnog ministarstva kulture i sporta) kojima su uručene zahvalnice za podršku radu, programima i ciljevima Udruženja.

Iskreno se nadamo da će mnogi prepoznati naš rad i da će podržati naše projekte kako bi svi zajedno djeci u potrebi koja su svugdje oko nas priuštili ljepše i bolje djetinjstvo.