PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

23.04.2015.

Prijavite se i osvojite besplatne članarine za rekreativni badminton u Sarajevu

"Udruženje - Klub sporta i rekreacije za sve" vas poziva da se pridružite sjajnoj ekipi rekreativaca u Sarajevu. Upoznajte se sa najmodernijim sportom u Evropi. Saznajte zašto je badminton druga najpopularnija rekreativna aktivnost u svijetu.

 

besplatan_badminton

Badminton je Olimpijski sport, a trenuntno ga u svijetu rekreativno igra preko 200 miliona ljudi. 

Pozivamo Vas da se priključite našim članovima i u opuštenoj atmosferi provedete ugodne rekreativne večeri sa svojim prijateljima ili porodicom.

Nagrade


"Udruženje - Klub sporta i rekreacije za sve" vam poklanja:
  • 2 besplatne mjesečne članarine za odrasle,  
  • 2 besplatne mjesečne članarine za djecu (Škola badmintona - MiniTon)


Kako osvojiti nagradu?

Potrebno je poslati mail, sa svojim kontakt podacima na: info@badminton.ba.
Kada je izvlačenje?
Imena nagrađenih će biti objavljena 30.04.2015, a nagrade će vrijediti za Maj 2015.
Nagradna igra važi samo za nove članove.

Termini su srijedom (21:00) i nedjeljom u 2 termina (18:00 i 19:30) za rekreativce. Za djecu nedjeljom u 18:00 sati.

Lokacija: Peta (Dobrinjska) gimnazija - Dobrinja

Reketi i loptice su obezbjeđeni.

 


Zašto BADMINTON?


Badminton je aeroban sport, te se u njemu koristi cijela muskulatura tijela. Redovito bavljenje  badmintonom može pomoći u očuvanju srca i krvnih žila, smanjenju holesterola, jačanju mišića i kostiju, rješavanju stresa, mršavljenju i imati, uopšteno, pozitivno djelovanje na zdravlje. 


Igranje badmintona na umjereno rekreativnoj razini u sat vremena troši oko 400 kcal, no s većim intenzitetom taj se iznos značajno povećava.

Badminton je omiljena rekreacija poslovnih ljudi u zapadnim zemljama, naročito u Engleskoj i Danskoj. Danska je badminton rekreaciju toliko omasovila da je postala stvar državnog staranja, pa tako kada populacija u određenoj sredini poraste za 3000 novih stanovnika obezbjeđuju se i novi tereni za badminton.


Da li je teško naučiti?


Prvi časovi služe za upoznavanje sa lopticom i reketom. Zatim se uče pojedinačni pokreti, svaki udarac ponovi se po nekoliko puta, uči se osnovna kretanja... A onda se polako ti elementi sklapaju u cjelinu. 

Na treninzima badmintona osposobiti ćete se za samostalnu igru usvajanjem osnovnih elemenata: forhend – udarac ispod ruke i iznad glave, bekend - udarac ispod ruke i iznad glave, servis kratki i dugački, i na kraju smeč.