PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

19.01.2021.

Održan prvi Teqvoly Winter Poli Cup na Bjelašnici

Na Bjelašnici je protekle subote održan prvi svjetski Teqvoly turnir na snijegu, a uz sjajnu atmosferu i odličnu igru ova vrsta manifestacije privukla je i veliki broj takmičara i takmičarki.

 

novosti_teqvoly


Za prvi Teqvoly turnir na snijegu bilo je prijavljeno 20 ekipa. Što se tiče formata, prvih pet ekipa iz svake grupe su osigurale prolazak dalje, uz to da je jedna ekipa direktno prošla u polufinale na osnovu primljenih poena. Svaki meč se igrao do 11 poena na dva dobijena seta, a na kraju se takva vrsta formata ispostavila kao pun pogodak.

Vrhunac igre desio se u polufinalnim utakmicama kada su takmičari i takmičarke uz velike sniježne padavine podigle atmosferu do usijanja te fantastičnim potezima i istaknutim takmičarskim duhom priredili zanimaciju za sve prisutne.


U velikom finalu pobjedu i glavnu nagradu su osvojili Mirza Mašić i Amna Neimarlija, nakon tri seta igre i pobjedom rezultatom 2:1. Najizvjesnija utakmica turnira je ispraćena brojnom publikom koja je svjedočila koliko mješavina sportova može biti uzbudljiva i atraktivna.

Naredni Teqvoly turnir će se održati na Jahorini 13.02.2021, a kao što je to slučaj bio na Bjelašnici gdje je održan prvi događaj ovog tipa, organizatori opet očekuju dobru zabavu koja se pokazala da i u ovim životnim i sportskim okolnostima može dovesti do istinskog spektakla i užitka za gledanje.

Organizatori su se na kraju zahvalili svim posjetiocima, takmičarima i sponzorima na podršci i učešću, kao i maksimalnom poštivanju epidemioloških mjera što je bilo od krucijalnog značaja.