PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

14.07.2021.

Najava velike trke Jahorina Vučko Trail 2021.

Olimpijski Centar Jahorina u saradnji s partnerima organizuje sedmo izdanje takmičenja Jahorina Ultra Trail koje će se održati od 24. i 25. jula 2021. godine. Trka je posebno atraktivna upravo zbog toga što simbolično spaja dvije olimpijske planine Bjelašnicu i Jahorinu.

 

jahorina_trail_21

Jahorina Ultra Trail 2021 je takmičenje koje će se odvijati na stazama različite dužine i na kom mogu učestvovati kako trkači rekreativci tako i profesionalni trkači.

Trka je kao dvodnevni događaj koncipirana tako da svojim stazama poveže Jahorinu s drugim dijelovima BiH, da promoviše prirodno, kulturno, istorijsko i olimpijsko naslijeđe.

Planirane su sljedeće dužine staza i njihove startne pozicije - mini 24 kilometra, maksi 50 kilometara i ultra 100 kilometara. Posebna zanimljivost je da na najatraktivnija trka -maksi startuje na Igmanu čime organizatori žele povezati dvije olimpijske planine.

Sve trke su pokrivene Race Management Solutions sistemom za mjerenje vremena i „lajv" praćenjem trkača tokom takmičenja na interenet stranici www.jahorinatrail.com. I ove godine, preporuke za smeštaj su usmjerene ka hotelu „Vučko", koji je za učesnike Jahorina traila obezbijedio posebne cijene i uslove.

Direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić je izrazio zadovoljstvo što će zajedničkim snagama realizovati maksi trku koja je posebno atraktivna upravo zbog toga što simbolično spaja dvije olimpijske planine.

-Prijavljeno je više od 80 takmičara za tu trku, koji će trčati našim novim trail stazama. Prijave i uplate za takmičenje koje će se održati 24. i 25. jula su ponovo moguće od 1. do 17. jula,a  prijave su i ove godine na našem zvaničnom sajtu  www.jahorinatrail.com. Pozivam sve trkače, rekreativce ali i profesionalce da se prijave i uživaju na trail stazama gdje ljepota sreće izazov. Podizanje startnih paketa smo prilagodili takmičarima, tako da će biti moguće podići paket 22. jula u „Brakomu" – „Zetra", a 23. jula u „Vučku" na Jahorini. Potrudili smo se da i ove godine iznenadimo startnim paketom u kojem se nalaze dizajnirane majice, maske, bandane i startni broj. Nagradni fond za najspremnije i najbrže ove godine je 5.000 KM, plus nagrade sponzora, ali i učešće na partnerskim trkama Kapadokija Ultra Trail, 100 milja Istre, „Red bul 400”, Skakavac trail, Golden ring Ultra Trail, Stara planina Ultra Trail i Ultra Trail  Mađarska – dodao je Ljevnaić.