PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

03.06.2014.

Krav Maga akademija Zenica na kampu Igman

Krav Maga je optimalan sistem samodbrane i ocjenjujući po mnogim parametrima, predstavlja najefikasniju odbrambenu vještinu na svijetu. Protekli vikend, od petka 30.5.2014 do nedjelje 1.6.2014.g., predstavnici Krav Maga akademije Zenica su učestvovali na "IKMF Krav Maga kampu" koji se održao u prirodnom ambijentu na planini Igman.

 

krav_maga_igman

Krav Maga nije sport, nema sistem takmičenja, niti postoje pravila i ograničenja koja je nužno poštovati. Dvije glavne osobenosti Krav Maga vještine, a koje su ujedno i njene osnovne prednost su: realnost upotrebe (efikasnost) i jednostavnost učenja!

Krav Maga kamp je organizovala Internacionalna Krav Maga Federacija Bosne i Hercegovine, a sve treninge je održao Direktor IKMF BiH g. Ervin Sućeska, prvi i trenutno jedini licencirani Krav Maga IKMF Expert u našoj državi.
 
Obzirom da je Krav Maga sistem samoodbrane koji se rapidno širi u Europi, a naročito na području naše države, kamp je imao cilj da usavrši i unaprijedi znanje IKMF instruktora i studenata koji će stečeno znanje prenositi u svojim Krav Maga školama.
 
Veoma kvalitetno organizovan kamp se sastojao od mnogobrojnih tehnika oslobađanja iz talačkih sitacija, sprečavanje otmice automobila, odbrana i oslobađanje od prijetnje i napada nožem, palicom i vatrenim oružjem.
 
IKMF BiH će u narednom peridu nastaviti sa usavršavanjem svojih instruktora posebno u sektorima Krav Maga obuke za žene i Krav Maga za djecu jer se u zadnjih pola godine pojavio veoma veliki interes javnosti za ova dva Krav Maga sektora.

Krav-Maga možete trenirati u sljedećim klubovima: