PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

02.10.2017.

Istrčan prvi Dukat Fit Banjaluka noćni polumaraton

Oko 400 učesnika ovog noćnog trkačkog izazova u Banjaluci, koji je vodio ulicama Veselina Masleše, Olimpijskih pobjednika i kroz parkić uspješno je istrčalo 21 kilometar polumaratona, odnosno tri kruga po sedam kilometara. 

 

bl_nocna_trka


U organizaciji Saveza za sport i rekreaciju, a uz podršku generalnog sponzora, kompanije Lactalis BH, sinoć je u gradu na Vrbasu održan  prvi  „Dukat Fit Banjaluka noćni polumaraton".
Interesantna ruta privukla je i veliki broj građana, koji su izašli da bodre dobro pripremljene trkače iz BiH, Hrvatske, Srbije, Slovenije, Crne Gore, pa čak i Čilea, Bolivije i Kolumbije. 

Pobjedu su ostvarili Božidar Vujić u muškoj i Lucia Kimani u ženskoj kategoriji. Drugo mjesto pripalo je Slaviši Buniću i Jeleni Kostić, a trećeplasirani su Davor Vidović i Tijana Gligić Kosić.„Čestitam pobjednicima a zahvaljujem svima na učešću. Izuzetno smo zadovoljni odzivom trkača, reakcijama publike, a dobra atmosfera u gradu nastavljena je na žurci koja je uslijedila nakon završetka sportskog dijela programa. Pored Dukat Fit noćnog polumaratona održane su još tri utrke, Junior Run, Free Run i Štafetna trka, u kojima je ukupno sudjelovalo oko 1. 200 učesnika" izjavio je Vladimir Kuvalja, organizator i direktor  Saveza za sport i rekreaciju i dodao „Noćna sportska dešavanja uvijek su posebno atraktivna, a prvi Dukat Fit noćni polumaraton potvrdio je da je Banjaluka grad sporta i dobre zabave. Hvala generalnom sponzoru, svim partnerima, policiji i medijima."

Za uspješnu realizaciju ove sportske manifestacije zaslužna je i kompanija Lactalis BH, koja je podržala organizatore u namjeri da učesnicima i građanima pruže noć za pamćenje. U promociju trčanja, kao jedne od vodećih zdravih životnih navika, uključili su se i uposlenici Lactalisa BH koji su uspješno istrčali prvi banjalučki noćni polumaraton. 

„Vrijednosti koje promovišemo u društvu, njegujemo i unutar naše kompanije. Zato smo ponosni što su naši uposlenici prepoznali važnost zdravog načina života i sudjelovali u utrci", pojašnjava Haris Kadenić, voditelj marketing sektora Lactalisa BH  i dodaje „Našu uspješnu prošlogodišnju saradnju sa Savezom za sport i rekreaciju, kada smo bili sponzori prve noćne utrke od 5 km, u još većem obimu nastavili smo i ove godine. Lijepa iskustva i činjenica da podržavamo sportski događaj koji je ovaj put uspio ponuditi još više, bila je dodatni motiv da kao generalni sponzor podržimo održavanje prvog Dukat Fit noćnog polumaratona u Banjaluci", ističe Haris Kadenić, voditelj marketing sektora Lactalisa BH.
Najbolji takmičari, prva tri mjesta u obje kategorije, nagrađeni su i vrijednim novčanim i robnim nagradama, dok su se svi odrasli učesnici po završetku utrke mogli okrijepiti proteinski napitak Dukat Fit a najmlađi uz Dukat čokoladno mlijeko.