PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

10.08.2014.

IV auto rally - Vožnja spretnosti SANA 2014.

Na misiji promocije bezbjednosti u saobraćaju sutra je u Sanskom Mostu zakazan susret šampiona u Ocjenskoj vožnji spretnosti

 

novosti_sana


Sa zadovoljstvom Vas obavještavamo da je sve spremno za ovogodišnju vožnju spretnosti u Sanskom Mostu, koja se boduje za šampionat Bosne i Hercegovine, a koja se održava ove nedelje, 10. augusta na poligonu benzinske pumpe Prodist Sanski Most. Prve ekipe očekujemo još danas iz Ilijaša – Sarajeva. 

AMK70 je zvanično imenovao rukovodioce takmičenja "Vožnja spretnosti SANA 2014". 
Profesionalni tim na čelu IV auto rally-ja u Sanskom Mostu: 
Direktor utrke: Ozren Božanović
Delegat takmičenja: Saša Janković
Glavni sudija takmičenja: Inel Bešlija 
Predsjednik tehničke komisije: Pašo Burnić

Ovogodišnji poligon je dosta zahtjevan što će obradovati mnoge majstore za volanom, ali i umanjiti sanski nedostatak, a to je manjak veće asfaltne površine, koja bi bila adekvatnija za ovo takmičenje. Start prvog takmičara zakazan je za 10:30 h, a svoj dolazak potvrdili su mnogi šampioni i šampionke pomenute discipline iz auto moto sporta BiH. Već se može reći da će i ove godine atraktivna postavka prvaka iz Jajca oduševiti publiku svojim vozačkim vještinama.

Rušenje predrasuda i diskriminacije

Na "Vožnji spretnosti SANA 2014" voze se dva ispita spretnosti. Domaćin se ove godine može pohvaliti sa tri takmičara koji uz podršku cijelog tima vježbaju kako bi časno dočekali šampione i šampionke, ali i učili od najboljih vozača i vozačica koji/e nam stižu iz cijele BiH. Inače amk70 ima iza sebe dvije titule najboljeg organizatora  ove državne lige. Kolegijanost i timski rad na prvom su mjestu.  – poručuje organizator. Predsjednik tehničke komisije, Pašo Burnić, uz podršku svoja dva člana komisije, Ferida Boškovića i Nedima Halilovića, aktivno sudjeluju i u svim pripremnim fazama ovogodišnjeg takmičenja. Sudije takmičenja su: Dino Bošković, Ismir i Dino Halilović, a dobili su posebno pojačanje. Naime, članica amk70 tima, mlada Lejla Burnić, ove godine ima poseban izazov i zadatak,  ali i čast da bude prva dama u ulozi sudije takmičenja, što je ujedno i veliki iskorak u cijelom šampionatu takmičenja OVS u BiH. Rušenje predrasuda i diskriminacije, još jedan je od ciljeva pomenutog kluba, pored misije promocije bezbjednosti u saobraćaju. Inače, Ocjenska vožnja spretnosti obuhvata četiri klase u zavisnosti od zapremine motora, a podrazumjeva i kategoriju žena i invalida. Svi voze na istom poligonu i pod istim uslovima. U ovoj disciplini, naglašava organizator, na prvom mjestu je vještina vozača a ne brzina, što je ujedno još jedna dodatna vrijednost i posebnost.
Takmičari koji ove godine voze pod amk70 zastavom su: Pašo Burnić, Falmadino Hodžić i Amar Talić. 

"Želimo naglasiti da s ponosom organizujemo takmičenje iz ove discipline. Prije svega što su vještine koje takmičari demonstriraju na samom takmičenju, vrlo korisne i dobro došle u svakodnevnom životu odnosno u saobraćaju. Saobraćaj doživljavamo kao najveću porodicu, svjesni statitičkih podataka da su nam ceste krvave. Na cestama u BiH dnevno u prosjeku strada više od jedne osobe. Broj saobraćajnih nesreća i povrijeđenih je strašan. Smatramo da je vrlo važno koristiti ovakva i slična takmičenja za ukazivanje na ove stravične podatke te na svjest svih učesnika u saobraćaju.” – poručuju iz Auto moto kluba 70.
Auto moto klub 70 iz Sanskog Mosta ima jasnu namjeru da kroz razne aktivnosti i takmičenja promoviše bezbjednost u saobraćaju,  te da prvenstveno mlade i djecu, kao i njihove roditelje, svojim akcijama upozorava na činjenicu, da svojim djelovanjem u saobraćaju pišu ne samo svoju sudbinu, nego i sudbinu drugih ljudi. Promocijom i tradicijom sportske discipline zvane Ocjenska vožnja spretnosti, želimo doprinijeti smanjenju stravičnih statistika, čiji smo svjedoci svakodnevno. Važna nam je i promocija bicikla kao svakodnevnog prevoznog sredstva, s toga nastojimo da koristimo i ovu priliku da ukažemo na kvalitetniji i zdraviji način kretanja. 

Pozivamo sve ljubitelje auto sporta iz komšijskih gradova i regiona, da se odazovu u što većem broju i da svojim prisustvom i aplauzom, daju značajan doprinos svim takmičarima, koji nam stižu sa vizijom da ostvare što bolje rezultate, ali i da svojim učešćem daju doprinos promociji bezbjednosti i ispravnog ponašanja u saobraćaju.

Neka nam drago nebo podari svoje dobro raspoloženje i neka ovo bude još jedno korektno sportsko druženje u gradu kraj zelene rijeke. 
Sportski pozdrav svim učesnicima šampionata. Puno uspjeha svima i dobro nam došli u Sanski Most.