PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

22.03.2016.

I Danis Tanović se zarazio badmintonom

Prethodnog vikenda, organizovana je radionica za djecu, humanitarnog karaktera,  pod sloganom #Cool je biti dobar drug –kad se život zakomplikuje, JA IGRAM BADMINTON. Danis Tanović se oduševio badminton rekreacijom.

 

danis_cedevita


#Cool je biti dobar drug – Kad se život zakomplikuje, ja igram badminton


Isnpirisana humanitarnom akcijom protiv vršnjačkog nasilja, koju su nedavno pokrenuli naši najbolji rukometaši – Nikola Prce, Dejan Malinović i Ivan Karačić, prvog dana prvenstva, održanog u Petoj (dobrinjskoj) sarajevskoj gimnaziji, u organizaciji Badminton saveza BiH i kluba Sarajevo badminton, održana je radionica za djecu u kojoj su klinci, kroz zabavu, učili prve korake ovog, sve popularnijeg sporta. 

www.badminton.ba - rekreativni badminton u Sarajevu

Danis Tanović igra badmintonBilo je zadovoljstvo gledati dvoranu ispunjenu dječijim smijehom i grajom. Njih oko stotinu, uživali su i zabavljali se, a neki će, sasvim sigurno, vrlo brzo postati pravi badmintonaši.  Najmlađi zaljubljenici ovog olimpijskog sporta su bili vrijedni i vrlo zainteresovani, a na kraju su za svoj trud bili nagrađeni prigodnim poklonima glavnog pokrovitelja prvenstva, kompanije Cedevita.Dječijoj igraonici prisustvovao je i oskarovac Danis Tanović koji nije krio oduševljenje organizacijom turnira:"Sve čestitke na uspješnoj organizaciji prvenstva. Iskren da budem, do sada nisam znao da se badminton organizovano igra u Sarajevu i BiH. Zaista je sjajno vidjeti ovoliki broj djece koji  istinski uživaju u ovom sportu. Moram priznati da sam se i sam „zarazio" i lično ću se uključiti u kampanju popularizacije ovog olimpijskog sporta", izjavio je TanovićPodsjećamo, na prvenstvu je učešće uzelo 24 igračica i igrača iz Banje Luke, Bihaća, Jablanice, Prijedora i Sarajeva, koji  su se u ženskom i muškom singlu borili za titulu najboljeg badmintonaša u zemlji za 2016. godinu.

U prvom dijelu šampionata 12 igračica i 12 igrača su bili raspoređeni po grupama gdje su se u međusobnim ogledima u grupi borili za prolazak u drugi dio šampionskog turnira u kojem su se po nokaut sistemu borili za prolazak dalje.

Veliki uspjeh ostvarila je igračica "Sarajevo badmintona", Azra Burazerović, koja je završila na 4. mjestu.

Nakon 40 odigrana meča na pobjedničko postolje su se popeli novi šampioni BiH:

Žene
1. Ksenija Marinković - BK Banja Luka
2. Milica Kos - BK Prijedor
3. Jelena Gruban - BK Prijedor

Muškarci:
1. Miroslav Kočić BK Banja Luka
2. Miloš Tomić - BK Banja Luka
3. Marko Kočić - BK Banja Luka