PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

30.07.2012.

BHT Sportske igre mladih: Brčko i Breza odlični domaćini

BH Telecom Sportske igre mladih su održane u još dva grada. U petak 27. jula Brčko je bilo domaćin najveće sportske manifestacije za djecu, a samo dan kasnije takmičenje je održano i u Brezi.

 

sportske_igre_mladih_brcko_2012

1.447 takmičara u Brčkom i 379 u Brezi, učestvovalo je u najljepšoj sportskoj priči. Igre su svoj put nastavile ka Hercegovini, gdje će se takmičenja odvijati do srijede, 1. avgusta.

Dječaci i djevojčice širom Bosne i Hercegovine svojim sudjelovanjem dokazuju da su prijateljstva i druženja uz sport najveće blago. Tako je bilo i u Brčkom i Brezi, a oba grada su bila primjer odličnih domaćina.

U gradu na rijeci Savi takmičenja su počela u petak u ranim jutarnjim satima na terenima „Ficibajer". Broj prijavljenih takmičara je diktirao brz tempo odvijanja mečeva i utakmica. Najbolji u 10 disciplina, iz dvije kategorije i dvije konkurencije su obezbijedili put na veliko finale u Sarajevo. Da je Brčko grad odbojke, dokazale su i odlične djevojčice odbojkaškog tima "Leteći tanjiri", koje su uspjele obezbijediti pobjedu u finalnom meču.

Svoje male sugrađane, posjetio je i Edin Baković, nekadašnji igrač, sada trener odbojkaškog kluba "Mladost" iz Brčkog, koji je ovom prilikom rekao: „Brčko je sa svojih šest premierligaša definitivno grad sporta, a ovo je odlična prilika za mlade da stiču iskustvo i nova poznanstva" te istakao da je sretan jer su i djeca Brčko distrikta dio ovog odličnog projekta.

I stonoteniseri su odigrali sjajne mečeve, a u starijoj kategoriji najbolji je bio Edin Brahimović, dok je u mlađoj kategoriji mjesto za finale izborio Rijad Kovačević. Nakon pobjede u finalnom meču Edin Brahimović je izjavio: „U Brčkom zaista ima puno dobrih stonotenisera, a drago mi je da sam ja danas bio najbolji," i dodao da jedva čeka druženje u Sarajevu.

U Brezi je bilo jednako zanimljivo, a pored mališana iz Breze učesnici Igara su bila djeca iz Vareša, Ilijaša, Kaknja, Zenice i Sarajeva. Pobjednici malonogometnih utakmica su mališani ekipe "Osmica" iz Breze, a u mlađoj kategoriji dječaci fudbalskog kluba "Ilijaš". P

red sam početak takmičenja načelnik Općine Breza, Seid Smailbegović je svojim dolaskom podržao mališane i poželio sreću svim učesnicima ovogodišnjih Igara. „Ispred Općine Breza želim iskazati naše zadovoljstvo što smo jedan od domaćina ovako divnog i velikog projekta. Siguran sam da će ovo biti nezaboravan dan za svu našu djecu, učesike Igara", izjavio je Smailbegović. B

H Telecom Sportske igre mladih do srijede će boraviti u južnim krajevima naše države.

U ponedjeljak su Igre u Širokom Brijegu, u utorak u Livnu, a srijeda je rezervisana za Mostar.

Svi mališani koji bi željeli sudjelovati na Sportskim igrama mladih mogu se prijaviti do početka takmičenja u njihovom gradu putem web stranice www.igremladih.ba ili pozivom na broj telefona 033 711 930.