PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

17.08.2016.

Bh. trkačka zajednica bogatija za novu trku: Pharmamed TRAVNIK NOĆNA UTRKA

Na utrku čija je trasa duga 5 km i proteže se kroz gradsku zonu Travnika, mogu se prijaviti svi zainteresovani građani/ke. Očekuje se više od 500 takmičara, različitih dobnih skupina iz cijele BiH. Utrka će se održati 03.9.2016. godine (subota), sa početkom u 19:30h.

 

travnik_nocna_utrka


Otprilike prije mjesec dana nas je iznenada obradovala vijest da od septembra dobivamo novu utrku i to u srcu Bosne i Hercegovine. Centar za edukaciju mladih Travnik je svoje društveno korisno djelovanje pomaknuo naprijed i odlučili su se slijediti trendove koji su na Zapadu već dugo na snazi, a kod nas se tek počinju pravo razvijati i usvajati. Promicanje pravih vrijednosti kroz bavljenje rekreacijom, tačnije trčanjem. Iz CEM-a za sebe kažu: „Svojom misijom svakodnevno težimo promovisati zdrave stilove života kao i raditi na stvaranju zdravog i sigurnog okruženja za djecu i mlade, ali i sve ostale građanke i građane BiH."

Vođeni tom idejom, odlučili smo se na organizaciju prve noćne utrke, naziva „Pharmamed TRAVNIK NOĆNA UTRKA", u dužini od 5 kilometara (prve i jedine noćne utrke u SBK/KSB), koja bi svojom atraktivnošću doprinijela promociji sve popularnijeg trčanja u BiH.


Naša želja i cilj su da ovom trkom započnemo dodatno  stvarati uslove u građenju modernog, dinamičnog i zdravog društva u kakvom želimo da živimo.