PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

20.06.2012.

Automobilistički vikend uz AMK 70 u Sanskom mostu

23.juna 2012. u Sanskom mostu će se održati Prvenstvo BiH u Ocjenskoj vožnji spretnosti - „Vožnja spretnosti SANA 2012.". Organizator je Automoto klub 70  - Sanski most. Prošle godine sve je bilo savršeno, a sad će biti i bolje... 

 

voznja_spretnosti_2012

Promocijom sportske discipline zvane Ocjenska vožnja spretnosti želimo doprinijeti smanjenju stravičnih statistika. U junu prošle godine uspješno smo realizirali državno takmičenje u vožnji spretnosti po prvi put u Sanskom Mostu, te smo od strane BIHAMK-a dobili specijalno priznanje - titulu najboljeg organizatora u 2011 godini. Sada je dodatan izazov pred nama, trebamo opravdati ovu titulu.

Prvenstvo BiH u Ocjenskoj vožnji spretnosti - „Vožnja spretnosti SANA 2012."

Ovogodišnji državni šampionat u Vožnji spretnosti je pred nama. Na kalendaru je u subotu  23. Juna 2012, gdje je Sanski Most po drugi put u ulozi domaćina. Na poligonu benzinske pumpe Prodist Sanski Most kojeg već uređujemo, očekujemo i ove godine veliko učešće i dolazak preko 30 takmičarskih vozila iz Zenice, Tuzle, Sarajeva, Jajca i drugih dijelova  BiH, kao i oko šest ekipa,  preko 40 vozača/ica koji će pokazati svoje vještine.

Vozači takmičari/ke ispred našeg kluba su:
Adnan Šistek – Klasa III,
Ismeta Šljivar – konkurencija žena, 
Refik Ibragić – konkurencija invalida

„Vizija Automoto kluba 70 je biti prepoznatljiv i uspješan klub u promociji bezbjednosti i kulture u saobraćaju, te humanizaciji cestovnog saobraćaja i promociji automoto sporta u BiH, ali i promociji Sanskog Mosta. Biti u ulozi organizatora takmičenja koje se boduje za šampionat BiH u Ocjenskoj vožnji spretnosti snosi ogromnu odgovornost, ali i veliko zadovoljstvo." - izjavio je predsjednik kluba AMK 70, Samir Saleš, koji je sa svojim timom u finalnim pripremama za doček takmičara, kolega i kolegica iz cijele BiH.

Podjećamo, do sada smo imali uspješne akcije, radionice s budućim vozačima - sa djecom u Sarajevu, Sanskom Mostu i Kozarcu, a nedavno smo (14.04.2012.) proslavili i naš drugi rođendan postojanja kluba. Tim povodom smo upriličili edukativno takmičenje u vožnji spretnosti na biciklu pod parolom „I mi smo učesnici u saobraćaju Sana 2012.", koje smo realizirali sa sanskim osnovnim školama 10. maja 2012.

Dobro došli u Grad na devet rijeka i četiri gume.
Neka pobjede najvještiji!