PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

17.07.2015.

Aktivnosti badminton kluba Banjaluka u julu 2015. godine.

Iako smo već duboko zakoračili u ljeto aktivnosti u klubu se nastavljaju pojačanim intezitetom. Pored redovnih treninga u povećanom broju termina (više slobodnog prostora za rad u školskim dvoranama) članovi kluba su početkom jula uključeni i u neka događanja na međunarodnoj sceni.

 

badminton_klub_bl_juli

Učešće na rekreativnom turniru KAJ OPEN 2015 - Varaždin


Članovi kluba: Miroslav Kočić, Marko Kočić i Luka Ćurguz učestvovali na međunarodnom turniru za igrače rekreativce koji je u Varaždinu organizovao BK”KAJ” iz Varaždina.

"KAJ OPEN 2015” okupio više od 50 igrača iz klubova iz BiH i Hrvatske, a oni su zahvaljujući sjajnoj organizaciji vrijednih domaćina proveli dan u prijatnom druženju, uz mnogo dobrog badmintona, hladnog "PAN”-a kojim je zalijevana odlična pizza i jela sa roštilja. Varaždinci su zaista uradili sjajan posao i učinili su sve da boravak u ovom lijepom gradu na obalam Drave gostima ostane u najljepšem sjećanju.
 
Ovo je prvi ovakav turnir u Varaždinu, njime je dodatno obogaćena lijepa priča o rekreativnom badminton u zemljama regije. Badminton rekreacija se pretvara u pozitivnu priču (kojih je tako malo u ovom vremenu) o rekreativnoj badminton porodici koju veže ljubav prema ovom sjajnom sportu, a kroz sva ova dešavanja promoviše se badminton, turistička ponuda gradova u kojima se organizuju turniri, i, što je najvažnije, ovo je poligon za  mnoštvo lijepih priča o prijeteljstvu i međusobnom uvažavanju.
 
Varaždincima 5+!!!

Seminar za trenere BWF Level 2


Olja Fail, neumorni i vrijedni član našeg kluba je zahvaljujući podršci BWF dobila mogućnost da pristupi seminaru za trenere BWF Level 2 koji se održava u okviru ovogodišnjeg izdanja Badminton Summer School. BSS ima svoje 34. izdanje, a u slovenačkom mjestu Podčetrtek okupilo se više od 80 učesnika iz 25 zemalja. BSS je vrhunski trening kamp prije svega namjenjen igračima do 17 godina starosti koji nastoje unaprijediti svoju igru. To je i odlična prilika trenerima, naročito mladim, da kroz teoriju i praktičan rad sa igračima unaprijede svoje poznavanje badminton tehnike i taktike.

Olja, koja je poslije seminara koji je u aprilu organizovan u Banja Luci dobila BWF Level 1 sertifikat za trenere, ima priliku da svoje znanje podigne na viši nivo i verifikuje ga sertifikatom BWF/a na kraju ovog seminara. Znanje koje ona usvoji na ovom vrhunskom seminaru dobro će doći i klubu i cjelokupnoj BiH badminton zajednici.
 
Kolege iz Slovenije su napravile sjajan posao, uslovi za rad i odmor su izvanredni, na nivou vrlo visokih standarda koje domaćini Badminton Summer School moraju zadovoljiti.