PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

09.02.2016.

Adidas PureBOOST savršena patika za žene

Na osnovu višegodišnjeg testiranja i istraživanja potreba žena sportista širom svijeta, adidas je napravio prefinjene patike za trčanje koje prate liniju stopala i prate njihov aktivni životni stil. 

 

adidas_PureBoost

U saradnji sa sportiskinjama širom svijeta adidas je kreirao revolucionarnu trkačku tenisicu za žene - PureBOOST X.

Dok je većina ženskih trkačkih patika prilagođena verzija muških modela, PureBOOST X je dizajnirana samo za žene, nastala kao spoj visokih performansi i visoke mode.

Nježna, prilagodljiva silueta PureBOOST X elegantno prati liniju stopala i omogućava mu da se „odmori" na BOOSTTM pjeni napravljenoj od više hiljada jedinstvenih energetskih kapsula. BOOST središnji đon pruža energiju koja omogućava da trčanje postane najbolji način ostajanja u formi. 
„Najčešća povratna informacija koju smo dobijali godinama unazad sarađujući sa sportiskinjama jeste želja da izgled trkačke patike bude u skladu sa energijom visokih performansi. PureBOOST X je proizvod inovacija i stila koji su u savršenoj harmoniji sa svestranim zahtjevima današnjih sportistkinja", izjavila je Dženifer Tomson, Senior Direktor globalnih brendova za trčanje.

Najnovija inovacije je floating arch– tehnologija koja će (za sada) biti primjenjena samo u ženskom modelu Pure BOOST X.

Šta radi floating arch? (Lebdeći svod)


Ukratko rečeno – Lebdeći svod daje podršku sredini stopala u fazi odvajanja od podloge. 

Možda ste nekada imali taj osjećaj da vam se stopalo malo "zgrči” kada podignete petu.
To je reakcija vaše plantarne fascije – ligamenta koji povezuje petu sa prstima vašeg stopala.  Povreda, upala ili istegnuće ovog dijela stopala je jako nezgodni plantarni fascitis , tako da je prevencija ukoliko imate osjećaj da vam stopalo "ne leži” dobro u patici jako važna.

Kako to postiže? Tako što je đon u središnem dijelu odvojen od materijala koji obuhvata stopalo i odiže se sa njim.


PureBoost X ima inovativan dio, savitljiv središnji luk koji obezbjeđuje potpuno novi izgled i osjećaj prilikom trčanja. Prilagodljiv mrežasti materijal obavija sredinu stopala kako bi ono izgledalo manje i ujedno pruža osjećaj podrške tokom svake trke.
Rastegljiv mrežasti materijal gornjišta, luk ispod sredine stopala i sistem zatvorenog pertlanja, obezbjeđuju potpuno prianjanje patike uz stopalo. Prilagodljiva površina đona je dizajnirana tako da dozvoljava fleksibilnost u svakom trenutku, omogućavajući stopalu da zadrži prirodnost pokreta.

PureBoost X kolekcija proširena je sa dva nova dizajna iza kojih stoji Stela Mekartni, svjetski priznata dizajnerka. Adidas by Stella McCartney PureBOOST X patike spoj su elemenata u trendu i visokih performansi. Kombinovanje Stelinog umjeća sa tkaninama, adidas Primeknit gornjišta sa specijalnim pertlanjem koje pruža dodatnu podršku nije zahtjevalo kompromis kada je riječ o stilu. 
„Dizajnirala sam adidas by Stella McCartney PureBOOST X patike u saradnji sa sportistkinjama kako bih prikazala njihovu energiju i pružila im proizvod koji naglašava njihovo samopouzdanje da svaki put nadmaše sebe. PureBOOST X omogućava ženama da trče odlučno, bez narušavanja ličnog stila", rekla je Stela Mekartni. 

Od vezivanja pertli do istezanja ili iskazivanja stava ličnim stilom, PureBOOST X tene inspirišu i izgledaju savršeno od trenutka kada se obuku.