PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

29.06.2015.

1. Sport Life Sarajevska badminton liga se privodi kraju

U organizaciji "Udruženja - Klub sporta i rekreacije za sve" iz Sarajeva, tokom protekla tri mjeseca održavala se prva rekreativna liga u badmintonu. Takmičenje je proteklo u sjajnoj atmosferi, bez ijednog incidenta, na šta su organizatori ponosni.

 

sa_badminton_liga_kraj

Sarajevska badminton liga se igrala u sportskoj dvorani Dobrinjske (Pete) gimnazije, svake nedjelje i srijede, a sudjelovalo je 24 takmičara, svi kao rekreativni igrači badmintona.
 
Sarajevska badminton liga je samo prilog onome što se zove svijet badmintona, svijet koji se širio od Indije do Badminton Parka u Engleskoj krajem 19. stoljeća. Tek u 50-ima stiže ponovno u Aziju, gdje doživljava nevjerovatnu popularnost i ono najvažnije ... sada osvaja Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu...
 
"Udruženje - Klub sporta i rekreacije za sve" vrlo kreativno promoviše ovaj prekrasni sport, koji je s jedne strane rekreativan, kako mnogi vole reći "sport za sve", a s druge strane, Olimpijski, vrlo naporan i nevjerojatno brz.
 
Prva Sarajevska badminton liga je bila prilika za sve one koji traže sportsko-rekreativni izazov, dođu i upoznaju se sa ovom sjajnom takmičarskom igrom.
 

TRENING I REKREACIJA BADMINTONA, NASTAVLJA SE I TOKOM LJETA

Badminton je drugi najpopularniji rekreativni sport na svijetu (odmah iza fudbala) kojim se bave svi od 5 - 105 godina. Rekrekreativni igrači pretrče oko četiri kilometra i izgube do 650 kalorija u toku jednog termina.

Pozivamo Vas da nam se pridružite na treninzima ili na rekreaciji u sljedećim terminima:
Srijeda: 21:00 h
Nedjelja: 19:30 h

Lokacija: Dobrinjska/Peta gimnazija
mail:info@badminton.ba. Više informacija na www.badminton.baSarajevo Badminton Liga je počela 15.03.2015 i igrala se po sljedećim pravilima:

  • Prijavljeni takmicari igraju svako sa svakim na dva dobijena seta do 21. Ukoliko rezultat nakon igranja na razliku bude 24:24 naredni poen određuje pobjednika.
  • Rezultati takmicara koji ne odigra sve meceve nece se uzimati u obzir u konacnom poretku osim ako neigranje nije izazvano neaktivnoscu drugog/drugih igraca.
  • Bodovanje ce se vrsiti na nacin da igrac dobija jedan poen za svaki dobijeni mec
  • U tabeli ce se evidentirati broj pobjeda, set razlika i poen razlika. Ovim redosljedom ce se i rangirati takmicari na tabeli.
  • Na svakom terminu ce biti posebno oznacena dva terena na kojem prioritet imaju igraci koji igraju ligu.
  • Nakon odigranog meca igraci ce pismenim putem evidentirati rezultat (u datom formatu) i predati ga organizatoru.
  • Uvid u rezultate i trenutno stanje na tabeli ce biti omoguceno putem nase web stranice.
  • Svaki igrac ce na upit moci dobiti spisak igraca i evidenciju o neodigranim mecevima, te ce moci zatraziti pomoc u organizovanju preostalih meceva.
  • Uslov za pridruzivanje ligi je da igrac redovno izmiruje sve finansijske obaveze prema klubu.
  • Kotizacija je predviđena u iznosu od 10 KM jednokratno. Ista ce se iskorititi iskljucivo za potrebe lige (nagrade, proslava na kraju lige…). Nezaposleni su oslobodjeni placanja kotizacije.