PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

Univerzalna sportska škola Sporty

Univerzalna sportska škola Sporty

Država Bosna i Hercegovina
Grad Ljubuški
Adresa Leopolda Mandića 15
Telefon 063 727 600
Fax
Email marija@unisport-sporty.com
Web www.unisport-sporty.com

 

Možete nas pronaći i u sportovima:

Opis

Cilj univerzalne škole sporta je da populaciji zdrave djece u dobi od 6 - 11 godina osigura razvoj svih fundamentalnih antropoloških osobina i pravovremeno usmjeravanje u onu sportsku granu za koje dijete ima najviše afiniteta i interesa. 

Ostvarenje cilja postiže se kroz: igre loptom, borilačke igre, vježbe oblikovanja, atletiku, gimnastiku, plivanje, skijanje, motoričke strukture slobodnih kretanja (trčanje, hodanje), skokove, bacanja itd. 

Elementarne tehnike gore navedenih sportskih grana u ovoj fazi univerzalne pripreme usvajaju se isključivo kroz elementarne igre kroz koje će se otkriti interes djece za pojedine grupacije sportova, a na kraju ove faze djeca se usmjeravaju za one sportove za koje pokazuju najveći interes i sposobnosti.

Plan i program univerzalne športske škole nije usmjeren na stvaranje vrhunskih športaša, već na poticanje optimalnog razvoja motoričkih potencijala djece u dobi od 6 do 11 godina. Ipak, potrebno je istaknuti kako upravo univerzalna športska škola predstavlja temelj za stvaranje budućih vrhunskih športaša. Motorički sadržaji izabrani su u skladu s mogućnostima djece te dobi. 

Da bi stekli širu sliku o utjecaju univerzalne športske škole na razvoj djece u dobi od 6 do 11 godina, potrebno je naglasiti integrativni pristup koji sačinjavaju sljedeće činjenice:  

1. Sadržaji – programa univerzalne športske škole zasnivaju se na ravnoteži motoričkih znanja, i motoričkih sposobnosti, odnosno njihove interakcije s ostalim aspektima cjelokupnog razvoja djece fizičkog, kreativnog, emotivnog i kognitivnog.   

2. Kognitivni razvoj – realizacija programa nije samo usmjerena na fizičku aktivnost djece. Djeci se daje mogućnost da pitaju, integriraju, analiziraju, komuniciraju, kao i da primaju multikulturalni pogled na svijet, te da na taj način športski program dožive kao dio odgojnog i edukacijskog iskustva.

3. Socijalni razvoj – realizacija programa osmišljena je na način koji će djeci omogućiti da vježbaju zajedno sa ciljem poboljšanja osjećaja za druženja i zajedništvo. Emocije što ih djeca  osjećaju pri sudjelovanju u nekoj športskoj aktivnosti ne smiju biti zanemarene.  

Kroz realizaciju  programa djeca će shvatiti vrijednost i značaj tjelesnog vježbanja, te njegov doprinos zdravom stilu življenja.  

Aktivno sudjelovanje svakog pojedinog djeteta – u realizaciji programa aktivno su uključena sva djeca, a pojedine tematske cjeline dizajnirane su na način koji svakom djetetu omogućava da sudjeluje u njima.  

Igre – kao sastavni dio programa imaju za cilj povećati  užitak djece, djeca mnoge igre iniciraju sama. Prilikom igara naglašavati važnost etičnosti i fair playa.

 

R.B.   GRAD   LOKACIJA   KONTAKT
1.   Ljubuški   Leopolda Mandića 15  

Foto galerija je trenutno prazna.