PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

Univerzalna sportska škola "Fit & Fun"

Univerzalna sportska škola

Država
Grad
Adresa
Telefon
Fax
Email
Web www.aerobic.co.ba/skola.html

 

Možete nas pronaći i u sportovima:

Opis

Lokacija treninga je u Olimpijskoj dvorani Zetra.

Kontakt: mr. Marijana Arapović, GSM:  061 100 419, MAIL: marijana@aerobic.co.ba

Univerzalna sportska škola "Fit & Fun" je nastala kao rezultat nedostatka adekvatnog sadržaja za dob djece od 5-10 godina i želje roditelja da se i nakon vrtića i škole stručan tim trenera nastavi baviti sa njihovom djecom.
"Univerzalna sportska škola - ima zadatak, da izvrši pripremu na cjelovitom i svestranom psiho-fizičkom razvoju djeteta, kako bi se ono spremno i samouvjereno uključilo u takmičarski ili rekreativni sport. Za onu djecu koja su već dio takmičarskog ili rekreativnog sistema "Sportska škola - Fit & Fun" je bogata i važna nadopuna u cilju punog razvoja svih psiho-fizičkih sistema.
Kroz predviđeni program USŠ "Fit & Fun" djete će tokom školske godine proći kroz petnaestak različitih sportova te dobiti potpuni uvid u svijet sporta, a pri tome će biti praćeno pod stručnim vodstvom profesora sporta i tjelesnog odgoja, izmjereno baterijom testova, čime ćemo utvrditi napredak vašeg djeteta i eventualni potencijal za vrhunski sport.
Bitan faktor za razvoj djeteta u ovoj dobi je igra i zadovoljstvo koje djete treba prepoznati u sportu, ali na žalost danas smo svjedoci preuranjenog usmjeravanja i specijalizacije djece u pojedine sportove, gdje su često izložena trenerima koji nisu educirani za rad sa ovom uzrasnom grupom, ili nisu odabrali rad sa njima kao životan poziv, već kao usputnu stanicu do napretka u klupskim strukturama. Već davno su pedagozi i psiholozi, stalno uključeni i prisutni u radu sa djecom, došli do zaključka da se djeca te dobi ne bi smjela takmičiti, odnosno, da iz sportskih „okršaja“ ne smiju izlaziti kao gubitnici, jer neuspjeh u toj dobi stvara privid da sport nije za njih. Prečestim naglaskom na pobjeđivanje, gdje se više pažnje u tom trenutku poklanja sposobnijima, dok se ostali osjećaju zanemareno i zapostavljeno, čak i neuspješno. To je upravo razlog zašto mladi ne ustraju uvijek u sportu, jer takvo naglašavanje uspjeha povećava napetost, anksioznost i stres kod djece, često tako velik da se djeca ne znaju nositi sa time.
Na temelju ovih činjenica bazira se rad Univerzalne sportske škole "Fit & Fun" u kojoj iskusni treneri vrlo dobro znaju dozirati i uravnotežiti (ponekad i prevariti) pobjedu i poraz da na kraju svi izađu kao pobjednici.
Želja nam je što više djece predispozirati za sport, da se sa takvim okruženjem poistovjećuju i da se osjećaju uspješnim. Dokazano je da bavljenje sportom u toj dobi pospješuje koncentraciju kod učenja, a osjećaj uspješnosti gradi samopouzdanje djeteta, što ujedno rezultira boljim uspjehom u školi i kasnije u životu.

Redovni program Univerzalne sportske skole "Fit & Fun" :


1. OSNOVNI OBLICI KRETANJA
Radi se o aktivnostima koje se direktno ne mogu pripisati niti jednom od sportova, a izuzetno su korisne i važne za razvoj osnova motorike, na kojima se kasnije mogu graditi kompleksnije i zahtjevnije motoričke vještine
Savladavanje prostora (valjanje, kolutanje, puzanje, hodanje, trčanje)
Savladavanje prepreka (balansiranja, provlačenja, naskoci, saskoci, preskoci,provlačenja, uspinjanja, silaženja)
Savladavanje otpora (držanja, višenja, upiranja, vučenja, guranja, podizanja, nošenja, držanja, nadvlačenja)
Manipuliranje objektima (nagonska, utilitarna, reorganizacija stereotipa, strukturiranja novih oblika)
2. TEHNIKE SPORTSKIH DISCIPLINA
Tehnike sportskih disciplina obuhvataju vježbe iz bazičnih sportskih disciplina atletike i gimnastike, kao i pojedine elemente tehnike borilačkih sportova utilitarnog karaktera.
Atletika: Trčanje, skokovi, bacanje....:
Gimnastika: Elementi na tlu, elementi na gredi....
Borilački sportovi: Padovi, borbe u parovima....
3. IGRE
Elementarne igre
timske igre
štafetne igre
pojednostavljene sportske igre

R.B.   GRAD   LOKACIJA   KONTAKT
1.   Sarajevo   Zetra  

Foto galerija je trenutno prazna.