PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

Univerzalna škola sporta Sportissimo Brčko

Univerzalna škola sporta Sportissimo Brčko

Država Bosna i Hercegovina
Grad Brčko
Adresa
Telefon 066 844 315
Fax
Email sportissimo@live.com
Web

 

Možete nas pronaći i u sportovima:

Opis

Šta je Univerzalna škola sporta?

Danas roditelji prave greške jer su preambiciozni i žele da njihovo djete što prije počne sa nekim profesionalnim sportom ne znajući da time su mnogi roditelji uništili mlade talente.

Preranim stavljanjem djece u profesionalni sport kod djece se stvara stereotip, djeci počinje vježbanje i vježbe određenog sporta ili sportske discipline da postaju opterećenje i onda gube interesovanje i volju za vježbanjem što dovodi do lakog odustajanja. Djeca od 4 do 11 godine ne znaju šta je sport. Oni samo znaju šta je igra i sve doživljavaju kroz igru. Zato naš program Univerzalne škole sporta kroz druženje, igru i zabavu će provesti djecu da upoznaju sve osnovne elemente raznih sportova, te kroz razne vježbe i poligone podstiču pravilnom rastu i razvoju djece, poboljšavaju fizičko i psihičko zdravlje, stvaraju navike za fizičkom aktivnošću, razvijaju karakter i takmičarski duh.

Našim programom i radom želimo zaštititi djecu, usmjeriti ih u pravilan razvoj, te kroz razna mjerenja i testove usmjeriti ih u odgovarajući sport za koji imaju fizičke predispozicije.

Roditelji, nemojte da očekujete od djece da svi postanu profesionalni sportisti. Najveći i osnovni cilj sporta je da se djeca pravilno razvijaju, druže i igraju, da zadrže dosta lijepih uspomena, da provedu što manje vremena na ulici i da se sklone od lošeg društva i raznih poroka te da svoju negativnu energiju usmjere na korisno i ispolje kroz sport i igru…

Plan i program rada:
Plan i program rada je da djeca prodju kroz osnovne elemente vodećih sportova u svjetu: gimnastike, atletike, fudbala, košarke, rukometa, odbojke, plesova, tenisa, plivanja i skijanja te kroz razne vježbe i vježbanja da razvijaju motoričke sposobnosti brzinu, snagu, izdržljivost, okretnost, gipkost, ravnotežu itd. Upis djece u Univerzalnu Školu sporta se vrši od 4 do 11 godine. U ovom uzrastu vrijeme pažnje je kratko i djeca su orijentisana na akciju, ne mogu fokusirati pažnju u dužem vremenskom periodu, pa su zbog toga treninzi predviđeni da traju dva do tri puta sedmično od 45 do 60 minuta uz česte pauze i raznovrsne i kreativne vježbe kako bi im se zadržala pažnja.

U radu sa djecom će raditi glavni trener i osnivač Univerzalne škole sporta Sportissimo u Brčkom , Profesor fizičkog vaspitanja i sporta Milomir Mandić, Profesor fizičkog vaspitanja i sporta Slaviša Perić u stručnoj i konsultativnoj saradnji sa profesorom magistarskih nauka rekreacije i sporta sa Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta u Banja Luci, Radomirom Zrnićem.
R.B.   GRAD   LOKACIJA   KONTAKT
1.   Brčko   -   sportissimo@live.com