PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

Sportska akademija Score Sarajevo

Akademija za prve sportske korake

Sportska akademija Score Sarajevo

Država Bosna i Hercegovina
Grad Sarajevo
Adresa Alipašina bb
Telefon 062 054 444
Fax
Email amsarhadzimujic@gmail.com
Web www.akademijascore.info

 

Možete nas pronaći i u sportovima:

Opis

Smisao funkcioniranja Sportske akademije Score je da se što većem broju djece uzrasta od 3 –12 godine omogući svestrani (višestrani) razvoj psihofizičkih sposobnosti i osobina primjenom što raznovrsnijeg sadržaja, prilagođenog dobi i mogućnostima.

Prije svega, potreba je da se kroz igru utječe na njihov pravilan rast i razvoj. Djeca tako postaju potencijalna baza za razne sportove i doživljavaju prvo i pravovremeno usmjeravanje ka sportu.

Osnovni cilj ovog projekta je višestrani psihosomatski razvoj djece, razvijanje zdravstvene kulture djece u svrhu čuvanja i unaprjeđenja vlastitog zdravlja i zdravlja okoline, zadovoljenje potreba djece za kretanjem, odnosno vježbanjem, i putem toga stvoriti navike svakodnevnog tjelesnog vježbanja.

Sportska akademija Score je možda i jedini sportski kolektiv koji djecu od tri godine kroz prirodne oblike kretanja (hodanja, trčanja, skakanja, provlačenja, puzanja i slično) upoznaje sa sportskim treningom, omogućava im druženje i zbližavanje sa drugim članovima, te stvaranje pozitivnih radnih navika. Također omogućava i roditeljima da u vrijeme dok njihova djeca treniraju i oni u istima terminima, ali u odvojenom dijelu dvorane, obavljaju svoje treninge aerobika, pilatesa ili fitnesa, uz stručan nadzor i vođenje treninga diplomirane profesorice sporta, tako da nema gubljenja vremena, sjedenja, čekanja ni dosađivanja.
 
Imena trenera i stručne kvalifikacije: Amsar Hadzimujic, prof. sporta Amar Muhic, prof. sporta
R.B.   GRAD   LOKACIJA   KONTAKT
1.   Sarajevo   Olimpijska dvorana "Zetra"   062 054 444