PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

Škola sporta “Zeko“ Gradiška

Škola sporta “Zeko“ Gradiška

Država Bosna i Hercegovina
Grad Gradiška
Adresa Miss Irbi
Telefon 065 744 599, 065 900 891
Fax
Email olimpikgradiska@gmail.com
Web /www.sk-olimpik.com

 

Možete nas pronaći i u sportovima:

Opis

Šta je škola sporta „Zeko" i šta je čini posebnom?

Prateći princip postupnosti, program polazi od jednostavnih prema sve složenijim sportskim elementima, prateći pri tome razvojne karakteristike djece predškolske i školske dobi. Kroz cijeli program škole sporta s djecom se provode vježbe za pravilan razvoj lokomotornog sistema, vježbe za širenje grudnog koša, vježbe za fleksibilnost kičmenog stuba i pravilnog držanja tijela te vježbe za pravilan razvoj mišića stopala i pravilan hod. Program stavlja poseban naglasak na psihološki i socijalni razvoj djeteta: samostalnost, samopouzdanje, motivisanost, upornost, disciplina i siradnja. Program škole sporta uz sportski uključuje i edukativni program, kroz koji djete na njemu zabavan način uči o vlastitom tijelu, zdravlju, higijeni, kretanju, pravilnoj prehrani, pravilima ponašanje te uz praktična usvaja i početna teorijska saznanja o različitim sportovima.

Djete stiče osnovna znanja iz gimnastike, atletike, fudbala, odbojke, košarke, rukometa, plivanja, aktivnosti u prirodi, borilačkih vještina, misaonih igara, plesova itd. Također, u program će biti uključeno i učenje engleskog jezika.

Termini:
Gradiška
I godina (nova generacija) - obe grupe zajedno!
utorak   18:30 - 19:30           Danilo Borković
petak    18:30 - 19:30           Danilo Borković
nedelja  9:00   - 10:00           Danilo Borković

Gradiška
II godina (prva generacija) - obe grupe zajedno!
ponedeljak  19:00 - 20:00       Gama
četvrtak     19:00 - 20:00        Gama
nedelja       10:00 - 11:00        Danilo Borković

Pored toga program uključuje ljekarski pregled, testiranje psihofizičkih sposobnosti polaznika škole, osiguranje i sportsku opremu. Program traje dvije godine s tim da će u prvoj godini djete upoznati osnove kako ekipnih tako i  individualnih sportova a na drugoj godini je planirano usavršavanje elemenata i učenje nekih novih iz područja drugih sportova.

Nakon završene prve godine djete stiče srebrnu diplomu, a nakon završetka druge godine zlatnu diplomu sportskih znanja. Nakon druge godine obuke  voditelji će prepoznati eventualno naglašenu sklonost djeteta prema određenoj grani sporta te će djete imati mogućnost da nastavi trenirati u jednom od naših klubova i tako se specijalizovati za određeni sport ili pak nastaviti trening u školi sporta prema posebnim programima. Škola sporta Zeko posebnu pažnju posvećuje saradnji i komunikaciji s roditelja. Komunikacija između voditelja programa i roditelja organizuje se redovno za cjelokupno trajanje programa škole.

Visoki standard provođenja programa

Program škole sporta provodi tim stručnjaka iz područja fizičkog vaspitanja i sporta, psihologije i pedagogije koji na stručan i pedagoški način pristupaju svakom djetetu, vodeći računa i uvažavajući individualne karaktersitike svakog djeteta. Pažnja kojom voditelji pristupaju djetetu rezultuje uspostavljanjem međusobnog povjerenja neophodnog za osjećaj sigurnosti djeteta te se dijete veseli svakon novom izazovu i treningu.
R.B.   GRAD   LOKACIJA   KONTAKT
1.   Gradiška   Gradiška  

Foto galerija je trenutno prazna.