PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

Škola košarke - START Tuzla

Škola košarke - START Tuzla

Država Bosna i Hercegovina
Grad Tuzla
Adresa
Telefon 061 195 678, 061 429 571
Fax
Email skolakosarkestart@gmail.com
Web www.kosarka-start.ba

 

Možete nas pronaći i u sportovima:

Opis

Udruženje za sport, edukaciju i rekreaciju "START"  je nedavno osnovano u Tuzli od strane dvije košarkašice: Azre Bećirović i Azre Ferhatović. Kao dugogodišnji članovi reprezentacije i profesionalni sportaši imali smo ideju pokrenuti udruženje koje će raditi sa djecom i mladima kako bi u ovo teško vrijeme za opstajanje sporta pokušali pokrenuti neke sportske projekte. 

Prema Statutu, udruženje "START" kao osnovne djelatnosti ima promociju sporta, organizaciju sportsko edukativnih manifestacija i kampova za djecu i mlade, pružanje pomoći u upravljanju i vođenju sportskih klubova i škola sporta, promociju zdrave ishrane, itd. 

Predsjednik Udruženja je Damir Bećirović. 

Škola košarke za djevojčice "START", kao jedan od najvećih dugoročnih projekata Udruženja, je osnovana početkom mjeseca septembra 2012. godine u Tuzli. 
Škola košarke osnovana je s jedinstvenim ciljem a to je da maksimalno promoviše značaj sporta u razvoju djevojčica. Obzirom da se nažalost u našem gradu ne posvećuje dovoljno pažnje sportu, prije svega djevojčicama članovi Udruženja su se odlučili na osnivanje škole kako bi radom doprinjeli razvoju djece u djetinjstvu, te ujedno im pružili mogućnost da nauče nešto novo, da putuju i upoznaju druge gradove u Bosni i Hercegovini ali i šire,  te da steknu nova poznanstva. 

Želja nam je nastaviti sa uspješnim razvojem mladih košarkašica kakav smo imali i u proteklom periodu, te zbog velike zainteresiranosti ponovo vršimo upis djevojčica rođenih 2005. i starije.

Od danas osnivanja, pa do danas (tj u potekloj godini) kao novosonovan kolektiv imamo zapažene rezultate, od kojih je najvažnije učešće naših košarkašica na prestižnom Georgetown kampu, zatim usavršavanje naših trenerica u Washingtonu i New Yorku. Ujedno želimo istaknuti da smo u proteklom periodu realizirali nekoliko projekata kao što su: ljetni košarkaški kamp START-ujmo zajedno, zatim 1. Igre prijateljstva "START", mnogobrojne prijateljske utakmice kako u Bosni i Hercegovini, tako i u Hrvatskoj.

Naš program obuhvata redovito treniranje, igranje prijateljskih i turnirskih utakmica, te putovanja unutar države, ali i van nje s ciljem druženja, igranja utakmica i takmičenja.

Trenutno u našem radu koristimo dovranu Fakulteta za tjelesni odgoj i sport (bivši DTV PARTIZAN - Slanja Banja).

Cilj nam je osigurati široku bazu mladih igračica iz koje ćemo kvalitetnim radom dobiti perspektivne košarkaške selekcije u svim godištima te sa njima sudjelovati na raznim takmičenjima.

Ukoliko je Vaša kćerka zainteresirana za uključivanje u ovakav sportski program, nadamo se da ćete je podržati, te zajedno sa njom posjetiti jedan od naših treninga.

Raspored treninga:
Ponedjeljak :  18:00 - 19:00 (kondicioni - Slanja Banja)
Utorak :        19:00 - 20:00 (Dvorana DTV Partizan)
Srijeda:          18:00 - 19:00 (kondicioni - Slanja Banja)
Četvrtak:       18:00 - 19:00 (Dvorana DTV Partizan)
Subota:         11:00 - 12:00 (Dvorana DTV Partizan)

ČLANARINA : 25,00 KM

 

R.B.   GRAD   LOKACIJA   KONTAKT
1.   Tuzla   Tuzla   skolakosarkestart@gmail.com

Foto galerija je trenutno prazna.