PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

Škola fudbala Respect

MI SMO „RESPECT“ KALESIJA PRIDRUŽITE NAM SE!

Škola fudbala Respect

Država Bosna i Hercegovina
Grad Kalesija
Adresa Trg šehida b.b
Telefon
Fax
Email info@sf-respect.info
Web http://sf-respect.info/

 

Možete nas pronaći i u sportovima:

Opis

Škola fudbala i Fudbaski klub RESPECT – Kalesija nastala je iz ogromne ljubavi prema fudbalu kao i želje da se pomogne djeci na prostoru Općine Kalesija i šire.

Škola fudbala RESPECT počela je sa radom u Januaru mjesecu 2010 godine. Prije svega moramo istaći da se Općina Kalesija nalazi u sjeveroističnom djelu Bosne i Hercegovine gdje je u proteklom ratu ovo područje bilo okupirano i svi objekti posebno sportski devastirani i uništeni  tako da je to veliki problem i dan danas kako bi dječaci imali minimalne uslove za aktivnim bavljenjem sportom.Škola fudbala RESPECT Kalesija je jedina škola fudbala na Općini Kalesiji koja radi sa mladima i ima svoje ciljeve i program rada škole fudbala,a takođe uspjela je da svoje aktivnosti izvodi u nekoliko Mjesnih zajednica Općine Kalesija(Vukovije Donje i Gornje,Kikači,Rainci Gornji),te na području Općine Živinice(Dubrave G,) što do sada nije bio slučaj.Škola za sada broji oko 100 dječaka od 6 do 18 godina sa tendencijom stalnog rasta.Škola svoje aktivnosti izvodi na stadionima lokalnih fudbalskih klubova jer jos nema svoju ličnu infrastrukturu.

Bazirali smo se na struci tj. našim učenim ljudima sa Univerziteta za sport i tjelesni odgoj itd.Rad sa polaznicima škole fudbala RESPECT –Kalesija obavljaju treneri završenih fakulteta za sport i tjelesni odgoj te treneri sa završenim trenerskim školama u Bosni i Hrecegovini.Isto tako ističemo da svi ovi treneri  jos uvijek aktivni fudbalerii koji imaju veliko iskustvo u fudbalu  više od 20 godina.

Cilj projekta je stvaranje nove generacije vrhunskih igrača koji će sa 18 godina biti spremni za vrhunske Evropske klubove, gdje moramo napomenuti da sa naših prostora dolaze veoma poznati fudbaleri koji igraju u  Evropskim klubovima kao što su: Miralem Pjanić (Olimpic Lion-Francuska),  Samir Muratović (Sturm-Austria), Mersudin Ahmetović (Rostov-Rusia), a takođe mnogi se nalaze u klubovima Premier LIGE Bosne i Hercegovine.

Ciljevi škole fudbala  RESPECT-Kalesija:

Poticati višestrani psihosomatski razvoj djece

Razviti zdravstvenu kulturu kod djece u svrhu očuvanja i unapređenja zdravlja

Kod djece stvoriti naviku svakodnevnog tjelesnog vježbanja

Razvijati motoričke i funkcionalne sposobnosti

Razvijati svijest o porocima droge njihove štetnosti na organizam i pravilana razvoj djeteta

Zadaće:

Omogućiti djeci stjecanje iskustava pokretom; poticati usvajanje znanja o nogometu i vrijednosti bavljenja sportom odnosno fudbalom; poticati pozitivan stav prema zdravom načinu života i zdravoj prehrani

Primjenom različitih kinezioloških operatora utjecati na razvoj motoričkih sposobnosti, a naglasiti razvoj koordinacije, ravnoteže i fleksibilnosti

 

 

R.B.   GRAD   LOKACIJA   KONTAKT
1.   Kalesija   Kalesija  

Foto galerija je trenutno prazna.