PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

Škola fudbala Asim Ferhatović Hase

Škola fudbala Asim Ferhatović Hase

Država Bosna i Hercegovina
Grad Sarajevo
Adresa Maršala Tita 38b
Telefon 033 664 262
Fax 033 664 262
Email info@fksinfo.com
Web www.fksinfo.com

 

Možete nas pronaći i u sportovima:

Opis

Važan dio svakog velikog kluba u svijetu su i njegove omladinske selekcije kojima se posebno u zadnje vrijeme posvečuje velika pažnja i nerijetko mladi igrači koji su prošli sve starosne kategorije svog kluba nose igru prve ekipe. Sarajevo je tako kroz historiju uvijek imalo igrače iz svoje omladinske škole koji su igrali važnu ulogu u uspjesima tima a neki od njih su Boško Antić, Predrag Pašić, Faruk Hadžibegić, Asim Ferhatović – Hase, Mehmed Janjoš, Edhem Šljivo, Želimir Vidović Keli, Nijaz Ferhatović. Nihad Milak, Mirza Varešanović, Almir Turković, Senad Repuh, Elvir Baljić, Džemal Berberović, Alen Škoro, Smajo Mahmutović, Muhamed Alaim i drugi.

Mnogi igrači koji su postali ikone Sarajeva dolazili su kao veliki talenti iz manjih sredina i pod vodstvom naših trenera pokazali svoje umijeće sa loptom a neki od njih su Safet Sušić, Husref Musemić, Vahidin Musemić, Denijal Pirić, Nijaz Merdanović, Fuad Muzurović, Srebrenko Repčić, Mirsad Fazlagić, Zoran Lukić, ...

Uslovi u kojima mladi fudbaleri treniraju izgradnjom pomoćnog terena stadiona Asim Ferhatović - Hase te potpisom ugovora sa proizvođačem sportske opreme Nike, uveliko su se popravili pa sada naše mlade nade imaju prostor i vrhunsku opremu za trening kako bi pružili sve ono što mogu. Sezona 2009/2010. bila je veoma uspješna a posebno treba izdvojiti duplu titulu koju su osvojili naši juniori pod vodstvom Dženana Uščuplića, dok su Juniori II i Kadeti II također bili prvi u Federalnim ligama među svojim vršnjacima.

Veliki pritisak konstantnog dobrog rezultata prvog tima FK Sarajevo uveliko ograničava trenere da pruže više šanse mladim, još uvijek neiskusnim ali talentovanim igračima iz vlastitog omladinskog pogona. Ipak, posljednje dvije sezone donijele su poboljšanja i u ovom smislu pa su tako zabilježena i dva velika transfera naših juniora koji su dobili priliku igrati za prvi tim - Harisa Handžića u poljski Lech te Dalibora Pandže u zagrebački Dinamo. Prošlosezonski juniorski prvaci i osvajači Kupa BiH uveliko su se umiješali u užu konkurenciju seniorskog tima pa je tako 9 igrača potpisalo profesionalne ugovore a nekoliko ih je već i izborilo svoje mjesto u A timu Sarajeva.

Omladinske kategorije FK Sarajeva djeluju u okviru škole fudbala Asim Ferhatović Hase i podijeljeni su po starosnim kategorijama:

Pjetlići II (1999. godište) : trener Almir Turković
Pjetlići I (1998. godište): trener Abdulah Bogilović
Predpioniri (1997. godište): trener Elvis Imširović
Pioniri (1996. godište): trener Abdulah Oruč
Kadeti II (1995. godište): trener Ismet Bajrić
Kadeti (1994. godište): trener Emir Karahmet
Juniori II (1993. godište): trener Samir Naser
Juniori (1992. godište): trener Adnan Fočić

Kadetska i Juniorska ekipa se takmiče u Omladinskoj Premijer ligi u okviru grupe Jug, dok se ostale kategorije takmiče u Federalnoj ligi. Naši omladinci često učestvuju i na turnirima u BiH te širom Evrope.

R.B.   GRAD   LOKACIJA   KONTAKT
1.   Sarajevo   Stadion Asim Ferrhatović Hase  

Foto galerija je trenutno prazna.