PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

Plesna škola Romantik

Plesna Škola Romantik - Upis je u toku !

Plesna škola Romantik

Država Bosna i Hercegovina
Grad Sarajevo
Adresa Zmaja od Bosne 4 - Hotel Holiday Inn
Telefon 033 216 673, 062 375 115
Fax
Email vedran.marceta@gmail.com
Web www.pkromantik.ba

 

Možete nas pronaći i u sportovima:

Opis

Plesni Klub Romantik je od samog nastanka bio mjesto gdje su Sarajlije učile moderne plesne pokrete. U zadnjih nekoliko godina ples je ponovo populariziran i sve više zainteresovanih provodi svoje slobodno vrijeme plešući u Romantiku.

U klubu trenutno postoje dvije plesne škole:

Djeca od 7 – 13 godina

Plesna škola za djecu se održava tri puta sedmično u trajanju časova od 60 minuta. Treninge vodi Mladen Brekalo, trener latinoameričkih i standardnih plesova, argentinskog tanga i salse. Osnivač Plesnog Kluba Romantik i jedan od začetnika sportskog plesa u BiH. Mladen Brekalo je također i sudac latinoameričkih i standardnih plesova sa međunarodnom licencom.

Uz dobru zabavu i druženje djeca mogu naučiti plesne pokrete svih latinoameričkih i standardnih plesova (samba, cha cha, rumba, paso doble, jive, engleski valcer, tango, bečki valcer, slow foxtrot i quick step).

Naučno je dokazano da ples kod djece razvija tijelo na najbolji način jer se koriste svi mišići prilikom raznih pokreta. Djeca razvijaju i sposobnosti orijentacije, stabilnosti i pravilnog držanja što je veoma važno kod djece u ovoj starosnoj dobi.

Najvažnije od svega je da su djeca daleko od štetnih poroka koji vrebaju na ulicama jer se educiraju i usmjeravaju ka pravim vrijednostima i ponosni smo na sve naše članove.

Odrasli

Plesna škola za odrasle se održava dva puta sedmično u trajanju od po 60 minuta. Postoje dvije vrste kursa plesa za odrasle, početni i napredni.

Kurs plesa vode Mladen Brekalo koji svoje znanje salse i argentinskog tanga vrlo uspješno prenosi na sve koji se odluče naučiti plesne korake te Vedran Marčeta, dvostruki prvak BiH u latinoameričkim plesovima i argentinskom tangu i jedan od prvih takmičara u sportskom plesu u Bosni i Hercegovini. Kako i samo ime kaže, napredni kurs je za one koji savladaju sve korake iz početnog te su spremni da nauče i nešto više.

Salsa i argentinski tango su dvije vrste plesa koje su  jako popularne u svijetu a taj trend je sve više prisutan i u Sarajevu. Nerijetko u najpopularnijim gradskim caffe-barovima i klubovima možete čuti zvuke latino muzike. Organizuju se i tematske večeri latino plesova što pokazuje zainteresovanost Sarajlija za nešto novo i različito.

Dosadašnji polaznici kursa plesa za odrasle su starosne granice jako raširili pa u Romantiku možete sresti, kako momke i djevojke koji se žele zabaviti i naučiti plesne pokrete, tako i muškarce i žene srednjih godina koji odmor od svakodnevnih poslova nalaze upravo u sali našeg kluba.
R.B.   GRAD   LOKACIJA   KONTAKT
1.   Sarajevo   Zmaja od Bosne 4 - Hotel Holiday Inn   vedran.marceta@gmail.com

Foto galerija je trenutno prazna.