PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

My BACK UP

Zdravi, pravi i u formi

My BACK UP

Država Bosna i Hercegovina
Grad Sarajevo
Adresa Hakije Kulenovića, br1
Telefon 033 211 111
Fax
Email info@back-up.ba
Web

 

Možete nas pronaći i u sportovima:

Opis

My BACK UP je prvi centar u BiH i jedan od samo desetak u svijetu namijenjen zdravlju, sportu, njezi lica i tijela LPG uređajem Huber Motion Lab, za šta smo posebno licencirani od LPG systems-a, francuskog proizvođaca ovog tehnološki najnaprednijeg uređaja za određene medicinske i tretmane mršavljenja.

Huber Sport

Poboljšajte mogućnosti Vašeg tijela

Osilirajuća platforma stvara laganu nestabilnost, mobilni stup veliku nestabilnost, rukohvati hvataju snagu, povratne informacije na ekranu omogućuju stalnu svjesnost o postignutom, a tijelo se prilagođava. Aktiviraju se svi mišićni lanci, sve grupe mišića rade zajedno kako bi podigli metabolizam i dali sjajan sportski trening u rekordnom vremenu.

Fizički, mentalni i tehnički trening u jednom

jačanje mišića
aktivni trening abdomena
fleksibilnost
učinkovitije i bezbolnije istezanje
kardio trening
izrazito precizne povratne informacije
poboljšanje koncentracije
otpor mentalnom zamoru
mentalni prikaz pokreta u prostoru
protokoli za više od 12 sportova
slobodni izbornik: prilagođeno vježbanje
2D ciljevi: reproduciranje i analiza pokreta
 

Fitness

U cilju održanja zdravlja mišića, kardiovaskularnog sistema i mladalačkog izgleda svi bi trebali prakticirati fitness. Pri tome veliki broj muškaraca i žena prakticiraju fitness da bi oblikovali tijelo, dobili pravilan izgled muskulature ili smanjili tjelesnu masu. Prakticiranje fitness-a je općenito mudra odluka, jer između ostalog ono dovodi do optimiziranja mišićne mase (uključujući i srce) i očuvanja zglobova i tkiva.

Huber Motion Lab uređaj pruža i nove mogućnosti, a to su: razvoj mišića, oblikovanje tijela i očuvanje zdravlja leđa bez posebnog gubitka vremena.
Svojim dizajnom Huber Motion Lab omogućuje istovremeno pokretanje i do 80 mišića te stavlja osobu u položaje slične onima u svakodnevnom životu.
Prvi rezultati treninga na Huber Motion Lab uređaju ukazuju na sljedece promjene: mišići uče biti efikasni i napeti u svakom položaju, sjedećem ili kad je tijelo izbačeno iz ravnoteže. Kako bi se zadovoljio cilj vježbe, potrebno je zadržati ispravan položaj leđa i koordinirati sve mišiće. Svi mišići tijela su napeti, uključujući i one kojih nismo svjesni, poput dubokih mišića kralješnice. Rezultat se prikazuje nakon svake izvedene vježbe pokazujući napredak koji je gotovo uvijek brz. Parametri poput brzine rotacije i amplitude platforme, trajanja vježbe ili broja ponavljanja mogu se prilagoditi svakoj osobi.

Huber sve vrijeme omogućava izvođenje vježbi koje istovremeno razvijaju tijelo i zabavljaju. Tretirajući kralježnicu i sve zglobove Huber doprinosi poboljšanju, relaksaciji i razgibavanju tijela na harmoničan način.U cilju održanja zdravlja mišića, kardiovaskularnog sistema i mladalačkog izgleda svi bi trebali prakticirati fitness.

Sportska aktivnost

Prihvaćen od svih sportista i primjenjiv na svim poljima Huber Motion Lab uređaj pruža potpuno novi način treniranja uvježbavajući izvođenje sportske aktivnosti istovremeno uključujući i fiziologiju pokreta.

Izazivajući oscilacije u centru gravitacije Huber aktivira sve mišićne lance kao cjelinu i vraća tijelo u ravnotežu, počevši od dubokih mišića kralježnice. Sportista na početku vježbe uređaj programira prema snazi svojih mišića, što mu omogućava vježbu s preciznim programom za željenu vještinu, bilo da je to snaga, brzina mišićne reakcije ili izdržljivost. Kroz sve vrijeme izvođenja vježbe, uređaj se suprostavlja korisniku i informira ga o kvaliteti njegovih motoričkih reakcija. Korisniku je time omogućeno praćenje snage i slabosti kako bi poduzeo potrebne korake za napredak.

Specifične vježbe omogućavaju aktiviranje svih mišićnih lanaca, a samim tim se brzo uočava pojačanje snage, koordinacija mišića, te simetrija lijeve i desne strane tijela. Promjenom položaja ruku i nogu može se staviti naglasak na položaj tijela, optimiziranje pokreta, kontroliranje disbalansa ili postizanje najbolje moguće koordinacije.

Huber sportistima otvara nove mogućnosti istraživanja vlastitih sposobnosti kako bi postigli željeni cilj u svojoj disciplini. Istovremeno Endermologija omogućava korištenje protokola za mehaničko aktiviranje mišićnog tkiva, a radi se o protokolima koji su naučno dokazani na vrhunskim sportistima.
R.B.   GRAD   LOKACIJA   KONTAKT
1.   Sarajevo   Hakije Kulenovića, br1  

Foto galerija je trenutno prazna.