PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

Hotel Europe Sarajevo

Hotel Europe Sarajevo

Država Bosna i Hercegovina
Grad Sarajevo
Adresa Vladislava Skarića 5
Telefon 033 580 570
Fax 033 580 580
Email reception@hoteleurope.ba
Web www.hoteleurope.ba

 

Možete nas pronaći i u sportovima:

Opis

Evropa, podignuta 1882. godine na razmeđi orijentalnog i evropskog Sarajeva, udahnula je sve najljepše osobine jednog i drugog. Smještena u samom srcu grada, samo par koraka od turističkog starog jezgra, ova austro-ugarska građevina plijeni već svojim raskošnim izgledom.

Sam ulaz u Hotel Europe je poseban užitak, kroz koji će Vas provesti pažljivo osoblje, dočekuju vas lagana lounge muzika i interijer vrijedan izučavanja. Tradicionalni dio čuva duh prošlog vremena, sa kitnjastim detaljima obojenim godinama, dok je novi urađen u modernim, minimalističkim crtama.

Čitav jedan vijek, Hotel Europe je bio nijemi svjedok sarajevske istorije, i bas u njemu odsjedale su najistaknutije ličnosti Evrope i svijeta, ugledni političari, filmske zvijezde, sportisti i sportistkinje, kada bi došli u posjetu gradu.

Danas, nakon 126 godina tradicije, Hotel Europe je uređen po vrhunskim ugostiteljskim standardima, sa osobljem koje vam je uvijek na usluzi. Široku ponudu čini 160 luksuzno opremljenih soba, 10 apartmana uređenih po najvišim svjetskim standardima – od kojih su dva predsjednička, četiri kongresne sale sa opremom za simultano prevođenje, kao i bogata welness ponuda – bazen, solarijumi, saune, prostorije za masažu.

Uz poznatu Bečku kafanu, te kuhinju sa vrhunskim specijalitetima lokalne i internacionalne kuhinje i originalnim slasticama u slastičarni Mozart, Hotel Europe će okrijepiti duh i boravak u Sarajevu učiniti iskustvom kojeg ćete se uvijek sjećati sa osmijehom.

R.B.   GRAD   LOKACIJA   KONTAKT